Ένα μεγάλο κεφάλαιο έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια για την παγκόσμια οικονομία υπό τον τίτλο «οίκοι αξιολόγησης», με την παρουσία και το ρόλο τους να αποτελούν θέμα συζήτησης και αμφιβολιών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ο ρόλος τους μόνο διακριτός δεν είναι, ενώ και η επιρροή που δύνανται να ασκήσουν είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Θέση απέναντι στις κατηγορίες θέλησε να πάρει η Standard & Poor´s μέσω του αξιωματούχου της Μόριτς Κρέμερ, που απάντησε στο ερώτημα του γερμανικού ραδιοσταθμού DLF: «Έχουν οι οίκοι αξιολόγησης κηρύξει τον πόλεμο στην ευρωζώνη;»

«Φυσικά και όχι. Μπορείτε, νομίζω να φανταστείτε την απάντηση στο ερώτημα που θέτετε. Τι κάνουμε; Κάνουμε τη δουλειά μας. Και η δουλειά μας είναι να αναλύουμε και να αξιολογούμε πιστωτικούς κινδύνους για τους επενδυτές, έτσι ώστε εκείνοι να τις λάβουν υπόψη στις αποφάσεις τους», δήλωσε ο κ. Κρέμερ.

«Δεν θέλουμε να έχουμε πολιτική επιρροή, ούτε έχουμε πολιτική ατζέντα, δεν στηρίζουμε τη μια ή την άλλη μετοχή, ούτε και κόμματα. Αποστολή μας είναι η ανάλυση πιστωτικών κινδύνων και η δημοσίευση τους», υποστήριξε. Το αν κατάφερε πάντως να πείσει κάποιον από το ακροατήριό του παραμένει άγνωστο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook