Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκαν σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, μέλη του Συλλόγου Κρητών Ιταλίας συνοδευόμενοι από τον Συντονιστή τους κ. Γιάννη Δαουράκη, πρεσβευτή της Κρήτης στην Ιταλία, και από τον συνεργάτη του Περιφερειάρχη Καμπανίας (Campania) κ. Franco Macillo.

Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης ιταλική αποστολή αποτελούμενη από μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Οικογενειακών Γιατρών της Περιφέρειας της Νάπολης, από Εκπροσώπους των Συλλόγων Εργαζομένων σε μεγάλους Δήμους της ευρύτερης περιοχής, κυρίως αδελφοποιημένους με ελληνικούς Δήμους, από Εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, από Καλλιτέχνες με ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη και από Δημοσιογράφους.

Η αποστολή βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και 3 ημέρες στο πλαίσιο προσπάθειας ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης στο ιταλικό κοινό και σε φίλους της Κρήτης, και με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε την ιταλική αποστολή και τον Σύλλογο Κρητών Ιταλίας και τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειες προβολής του νησιού μας στην Ιταλία. Αναφερόμενος στις στενές σχέσεις μεταξύ των δυο λαών μας, ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μοιράζονται κοινή ιστορία, ήθη, έθιμα και πολιτισμό αιώνων, με συνέπεια όταν ταξιδεύον Έλληνες ή Ιταλοί σε Ιταλία και Ελλάδα αντίστοιχα, να αισθάνονται οικεία τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Με τη σειρά του ο Σύλλογος Κρητών Ιταλίας δια του εκπροσώπου του κ. Δαουράκη ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την φιλοξενία του, και γενικότερα την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη της στους απόδημους Κρήτες, ενώ αναφέρθηκε και στην εξαιρετική μεταξύ τους συνεργασία.

Η συνάντηση έκλεισε με την καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook