Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Σε ένα σημείο, έξω από το Καστέλι (στην Γραμβούσα) υπάρχει η προτομή ενός Κισαμίτη ήρωα, τη βάση της οποίας, κάποιοι ντόπιοι κάτοικοι είχαν μετατρέψει σε πατητήρι για τα σταφύλια τους! Εν μέσω …τρύγου, στο μνημείο υπήρχε πολλή δουλειά τις τελευταίες ημέρες.

Η αλήθεια είναι ότι κάποτε, το συγκεκριμένο σημείο ήταν πατητήρι αλλά μετά έγινε μνημείο, συνεπώς και απαγορεύεται (εύλογο αυτό) η χρήση του για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι ωστόσο θέλησαν να συνεχίσουν την χρήση του “ως πατητηριού” και συνέχιζαν, παρά τις συνεχείς συστάσεις που τους γίνονταν, ειδικά από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Γραμβούσας, να φέρνουν στο μνημείο τα σταφύλια τους.

Την Δευτέρα (26/9) το πρωί λοιπόν οι συγκεκριμένοι κάτοικοι πήγαν να πατήσουν τα σταφύλια τους και κατόπιν μήνυσης που έγινε από τον πολιτιστικό σύλλογο Γραμβούσας, το ΑΤ Κισάμου προέβη σε τέσσερις συλλήψεις!

Μένει να δούμε αν μετά τις σημερινές συλλήψεις, το συγκεκριμένο μνημείο “αποβάλλει από πάνω του” την ετικέτα του “πατητηριού”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook