Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και του επέδωσε διάβημα, για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά.

Ο τουρκικός ισχυρισμός βασίστηκε στις φωτογραφίες που κατασκοπικά drones έβγαλαν στη Λέσβο και στη Σάμο.

Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «εν χορώ» και συντεταγμένα μετέδωσαν φωτογραφίες που κατέγραψαν drones-κατάσκοποι πάνω από τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από την Τουρκία, με «όχημα» την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα που φωτογραφήθηκαν, ήταν «πανομοιότυπα με αυτά που αποβιβάστηκαν από αμερικανικά πλοία στην Αλεξανδρούπολη».

Κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων» στα νησιά.

Ειδικά για τις ΗΠΑ, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας, με το οποίο η Τουρκία «απαιτεί να σεβαστούν οι ΗΠΑ το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να λάβουν προφυλάξεις κατά της χρήσης όπλων για παραβίαση του καθεστώτος» αυτού.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook