«Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν», δήλωσε ενώπιον του κόμματός του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, λέγοντας ότι «δεν θα σταματήσουν το σχέδιό μας να χτίσουμε μια ισχυρή Τουρκία».

Στο νέο παραλήρημά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει «ξένες δυνάμεις που πυροδοτούν εντάσεις στους Έλληνες πολιτικούς» και τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία ούτε οικονομικά ούτε στρατιωτικά ούτε πολιτικά».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επέδωσε διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά, ζητώντας από τη χώρα μας «να τερματίσει το καθεστώς παραβιάσεων» στο Αιγαίο, τραβώντας στα άκρα τις τουρκικές αιτιάσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Η Αθήνα απάντησε άμεσα στην Τουρκία, λέγοντας πως οι αιτιάσεις της Άγκυρας είναι αβάσιμες και τονίζει ότι η Τουρκία είναι η χώρα που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία.

Την ίδια ώρα, στην ομιλία του ενώπιον του κόμματός του, ο Ερντογάν συνέχισε την εμπρηστική ρητορική, λέγοντας ότι «ενώ καταβάλλουμε ειλικρινείς προσπάθειες για να τερματίσουμε τις εντάσεις, η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της που “μυρίζει” προκλήσεις και προβοκάτσια».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσοι στρέφουν τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον μας, το κάνουν μόνο και μόνο για να αποτρέψουν το μεγάλο και ισχυρό πρόγραμμα της Τουρκίας, αποσπώντας την προσοχή της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε το παραλήρημά του, αναφέροντας ξανά την Τριπολιτσά.

«Οι Έλληνες πολιτικοί και όσοι χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι και σύντομα θα λογοδοτήσουν. Σύντομα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ερντογάν και έκανε ξανά λόγο για «σφαγή» στην Τριπολιτσά. «Όσοι γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν το έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία».

«Οι ξένες δυνάμεις συσσωρεύονται στην Ελλάδα και φαίνονται σαν να εισβάλλουν σε αυτή. Αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, που τον χρησιμοποιούν σαν μαριονέτα, και όχι εμάς», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ξανά σε προκλητικό τόνο ότι «ας θυμηθούν το τίμημα που πλήρωσαν πριν έναν αιώνα».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook