Η Τζόρτζια Μελόνι είναι η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας και σύμφωνα με διεθνείς αναλύσεις, μια ατάκα που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, σηματοδότησε την άνοδο της ιταλικής ακροδεξιάς στην εξουσία.

Σύμφωνα με το france24.com, μια ομιλία που έδωσε στη Ρώμη θεωρείται καταλυτική για την άνοδο του φασισμού στη γείτονα χώρα, καθώς ανέφερε την ατάκα «είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, μητέρα, Ιταλίδα, Χριστιανή».

Αυτή η φράση λοιπόν, με βάση το γαλλικό δημοσίευμα, παρέδωσε την εξουσία στην πιο συντηρητική κυβέρνηση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, φανέρωσε το συντηριτικό μοντέλο, που πρόκειται να εφαρμοστεί και το οποίο φοβάται ολόκληρη η Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται, πως στην Ιταλία -για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου- μεταφασιστικό κόμμα βρέθηκε στην εξουσία.

Παραμένοντας στην αντιπολίτευση, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που διαδέχθηκαν η μια την άλλη μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2018, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia, FdI) επιβλήθηκε ως η βασική εναλλακτική και είδε το ποσοστό του να απογειώνεται από το 4,3% πριν από τέσσερα χρόνια σχεδόν στο ένα τέταρτο των ψήφων σήμερα (περί το 26%), ή, με άλλα λόγια, μετατρέπεται στο πρώτο κόμμα του κοινοβουλίου της χερσονήσου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook