Το βρέφος αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με εσωτερικές κακώσεις στο κεφάλι, τραυματισμό στα μάτια και θλάση σε δυο δεξιά πλευρά.

Ο 20χρονος μαζί με την σύντροφό του, με την οποία έχουν αποκτήσει το παιδί, πέρασαν νωρίτερα σήμερα την πόρτα του εισαγγελέα Κυπαρισσίας και ο 20χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί. Οι κατηγορίες είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον 20χρονο, οπλοκατοχή από κοινού και καλλιέργεια κάνναβης για ατομική χρήση από κοινού.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ο 20χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, τάισε και κοίμισε το κοριτσάκι του. Λίγο αργότερα, όμως, το παιδί άρχισε να κλαίει ασταμάτητα και δεν μπορούσε να το ηρεμήσει. Για να το κάνει να σταματήσει το κλάμα, όπως ισχυρίστηκε, έπιασε το παιδί από τις μασχάλες και το ταρακούνησε για 10 με 20 δευτερόλεπτα.

Η υπερασπιστική του τακτική θα βασιστεί πάνω στο ότι προξένησε άθελά του τα τραύματα στο μωρό. Το ζήτημα όμως είναι, πώς το κοριτσάκι έχει κακώσεις στο κεφάλι, αλλά και θλάση σε δυο δεξιά πλευρά.

Ο συνήγορος του 20χρονου, ο Νίκος Αγγελόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι «αρνείται την κατηγορία. Στην προσπάθειά του να συνεφέρει το παιδί από μια κρίση με έντονο κλάμα, ο ίδιος άμαθος και σε νεαρή ηλικία προφανώς προξένησε κακώσεις άθελά του στην προσπάθειά του να το ηρεμήσει και να το συνεφέρει. Δεν είχε πρόθεση για οποιαδήποτε βλάβη του παιδιού. Την θέση του συμμερίζεται και η μητέρα του παιδιού. Είναι ράκος και οι δύο και όλοι εύχονται να διαφύγει τον κίνδυνο».

Το Σάββατο ο 20χρονος «μόλις διαπίστωσε ότι το παιδί δεν σταματούσε να κλαίει, ειδοποίησε τηλεφωνικά την σύντροφό του, εκείνη δούλευε και έτρεξε αμέσως στο σπίτι. Όταν είδαν ότι το βρέφος δεν ηρεμεί, από κοινού μετέβησαν στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, στη συνέχεια στην Καλαμάτα και από εκεί στην Αθήνα. Το παιδί το συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του» μας μεταφέρει ο κ. Αγγελόπουλος.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook