Το απόγευμα της Τρίτης (27/09) ξεκίνησαν οι διεργασίες του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Χερσόνησο.

Το παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου όπως ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τέως Επίτροπος, Μετανάστευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Παράλληλα στο συνέδριο το παρόν έδωσε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καλωσόρισε και απηύθυνε ομιλία προς τους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι « Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται σήμερα εδώ για να συζητήσει μια σειρά από πολύ σημαντικά θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει πέρυσι ωστόσο ένας σεισμός στην Κρήτη μας ανάγκασε να την μεταθέσουμε. Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα γεωπολιτικό σεισμό την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τραγικές συνέπειες στην σταθερότητα στην ήπειρο μας. Παράλληλα υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, της ανόδου των τιμών και της ενεργειακής κρίσης καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για να ασκήσει πίεση στις Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες».

Το συνέδριο ξεκίνησε με λόγο που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τα όσα έχει κατορθώσει και τις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει τον σεβασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια ομιλία απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος τόνισε ότι « Το κόμμα πέτυχε στις προηγούμενες εκλογές να είναι πρώτο κόμμα καθώς έκανε πραγματικότητα με τολμηρά βήματα τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανάγκη οι κοινωνίες και οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν».

Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαρκέσει από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο

Από τα θέματα που έχουν οριστεί στην ατζέντα του συνεδρίου , ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook