Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SayIT (Advancing vocational competences in soft skills for IT professionals / Ενδυνάμωση επαγγελματικών ικανοτήτων σε οριζόντιες δεξιότητες για επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής) που υλοποίησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με έξι ευρωπαίους εταίρους.

Το πρόγραμμα SayIT, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και είχε σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα στόχος του SayIT ήταν οι επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής, επαγγελματίες στην εκπαίδευση – κατάρτισης, αλλά και γενικότερα οι φορείς επαγγελματικής κατάρτισης. Το πρόγραμμα ενδυνάμωσε τις ικανότητες των ομάδων-στόχου χρησιμοποιώντας το σύνολο των εργαλείων που διέθετε.

Σε πρώτη φάση δημιουργήθηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οριζόντιων Δεξιοτήτων για Επαγγελματίες του τομέα της Πληροφορικής. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτει πέντε κύριες θεματικές ενότητες όπως: Ικανότητες Επικοινωνίας, Ικανότητες Επίλυσης Προβλημάτων, Ικανότητες Ομαδικής Εργασίας, Οργανωτικές Ικανότητες και Διαπροσωπικές Ικανότητες.

Η δεύτερη βασική δράση του προγράμματος SayIT ήταν η δημιουργία μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα “Soft Skills Trainer” για να γίνει η εκπαίδευση των ομάδων στόχων στις επικοινωνιακές – κοινωνικές δεξιότητες. Η εφαρμογή, ‘’SayIT App’’ είναι διαθέσιμη για όποιον την αναζητήσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές IOS και ANDROID, ενώ οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να την αναζητήσουν στο Google Play και να την κατεβάσουν από εκεί.

Οι εταίροι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν η Danmar Computers από την Πολωνία, η Assist Gesellschaft für Unternehmensberatung und Personalentwicklung mbH από την Γερμανία, η SDRUDZENIE ZNAM I MOGA από την Βουλγαρία, η MARKEUT SKILLS SOCIEDAD LIMITADA από την Ισπανία, η Mindshift Talent Advisory lda από την Πορτογαλία και η ATERMON B.V. από την Ολλανδία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα διατίθενται στην ιστοσελίδα:

https://sayit.erasmus.site/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook