Στο νούμερο 17 στα επίσημα charts του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται το τραγούδι του Τομ Οντέλ «Another Love», αφού κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα στο TikTok.

Απόσπασμά του άρχισε να χρησιμοποιείται επανειλημμένα για να συνοδεύσει μια σειρά από βίντεο διαμαρτυρίας. Οι γυναίκες στο Ιράν τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούν το κλιπ ως σάουτντρακ στα βίντεο διαμαρτυρίας τους -όπου συνήθως κόβουν τα μαλλιά τους- απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της. Η 22χρονη πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση, η Αστυνομία αρνείται την κακομεταχείριση και υποστηρίζει ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, αλλά η οικογένειά της το αμφισβητεί.

Στο Ιράν πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι.

Σχολιάζοντας τα βίντεο από τις διαμαρτυρίες ο Τομ Οντέλ είπε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν. Στέλνω την αγάπη και τις σκέψεις μου σε αυτούς τους απίστευτα γενναίους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπερασπίζονται τις γυναίκες. Ο καθένας πρέπει να έχει την επιλογή τι να φορέσει ή τι να μη φορέσει».

Ο τραγουδιστής αφιέρωσε επίσης το «Another Love» στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στη Γερμανία: «Απόψε θέλω να το αφιερώσω στους γενναίους ανθρώπους που διαδηλώνουν στο Ιράν».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook