Για «μαζική φυγή» προς τα χωριά των Χανίων ετοιμάζονται οι Γερμανοί συνταξιούχοι προκειμένου να περάσουν έναν ζεστό χειμώνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Γιάννης Κριαράς, μεσίτης στα Χανιά.

Ο κ. Κριαράς ανέφερε ότι δημοσιογράφοι από την Bild προσέγγισαν την εταιρεία του «γιατί βλέπουν ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τους Γερμανούς με το θέμα της θέρμανσης».

«Είδαν ότι η Κρήτη μας είναι το νοτιότερο μέρος σε ολόκληρη την Ευρώπη, άρα και το πιο ζεστό, με σκοπό ο κόσμος από την Γερμανία, συνταξιούχοι να περάσουν εδώ τον χειμώνα. Ήρθαν εδώ οι δημοσιογράφοι, με ρώτησαν αν έχουμε φυσικό αέριο και τους είπαμε ότι δεν έχουμε φυσικό αέριο αλλά έχουμε ήλιο και ότι χρειαζόμαστε γυαλιά ηλίου και τον χειμώνα και το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο.

Σύμφωνα με τον κ. Κριαρά, οι γερμανοί δημοσιογράφοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι με την κρητική φιλοξενία. Έψαξαν για ενοικίαση σε τουριστικά σπιτάκια στα χωριά της περιοχής, όχι μέσα στην πόλη, μέσω πλατφορμών, όπως το Airbnb. Το κόστος για ένα τέτοιο σπίτι στα χωριά ανέρχεται σε 300 έως 400 ευρώ τον μήνα, ανέφερε ο κ. Κριαράς.

Στις τρεις ημέρες που παρέμειναν στο νησί οι δημοσιογράφοι ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στους δρόμους, προσέθεσε ο ίδιος, κάνοντας μεγάλη έρευνα αγοράς. Μεταξύ άλλων, είδαν τις υποδομές της περιοχής, τα κρητικά προϊόντα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για να δουν σε τι κατάσταση είναι, πήγαν σε τοπικό κουρείο για να κουρευτούν και ανακάλυψαν με ενθουσιασμό ότι το κούρεμα τους στοίχισε 8 ευρώ έναντι 25-30 στην Γερμανία, ενθουσιάστηκαν με τον φούρναρη που πέρναγε έξω από τα σπίτια και κόρναρε για να πουλήσει το ψωμί, πήγαν σε λαϊκές αγορές.

«Τρελάθηκαν, έμπαιναν στην θάλασσα με τις βερμούδες και τα μικρόφωνα και την κάμερα και έκαναν παρουσίαση. Μετά κατέβηκε και το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι και έκαναν τα ίδια» συμπλήρωσε. Το αποτέλεσμα, σημείωσε ο κ. Κριαράς, είναι ότι από εκεί που παλιότερα ενδιαφέρονταν να μείνουν τον χειμώνα 10-15 άτομα συνολικά, τώρα έχουν βομβαρδιστεί από email από την Γερμανία που θέλουν να ζήσουν στην Κρήτη το ερχόμενο διάστημα, καθώς πλέον είναι τουλάχιστον δεκαπέντε οι αντίστοιχες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που δέχονται καθημερινά.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook