Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 θα διοργανώσει την 40η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση των Συλλόγων της Κρήτης, παράλληλα με τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του καταφυγίου του στην τοποθεσία Ταύρη στην επαρχία Σφακίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος:

«Η συνάντηση αυτή θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης. Η συμμετοχή όλων θα είναι μεγάλη τιμή για μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Σφακίων του νομού Χανίων, πάνω από το πανέμορφο οροπέδιο Ασκύφου, στην τοποθεσία Ταύρη, υψόμετρου 1.200 μέτρα, όπου θα ανέβουμε το Σάββατο 22/10 το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε, ενώ την Κυριακή 23/10 το πρωί, θα ακολουθήσουμε εύκολη στράτα, μέσα από όμορφους βράχινους σχηματισμούς και δασωμένες τοποθεσίες, στους πρόποδες της Μαδάρας, για να καταλή-ξουμε μέσα από τη χαράδρα της Στραβόραχης, στη γειτονιά του Πετρέ, πάλι στο οροπέ-διο Ασκύφου.. Η διάρκεια συνολικά των πεζοποριών θα είναι περίπου 5 με 6 ώρες.»

Ο σύλλογος σε λίγες μέρες θα ενημερώσει και στην ιστοσελίδα του www.eoshanion.gr με λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τη διαδρομή της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook