Στο Τριμελες Πλημμελειοδικείο Χανίων θα εκδικαστεί στις 18 Νοεμβρίου η υπόθεση πλημμεληματικών παραβάσεων που έχουν προκύψει σχετικά με τη λειτουργία του οίκου ευγηρίας «Αγίας Σκέπης» στα Χανιά.

Ως γνωστόν, στις 2 Σεπτμεβρίου ζητήθηκε από τον κατηγορούμενο γενικό γιατρό αναβολή, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής του ήταν ασθενής με κορωνοϊό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και έδωσε αναβολή για τις 18/11/2022.

Την Πέμπτη (29/9) βρέθηκε στα Χανιά (εκ νέου) ο συνήγορος υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας του Οίκου Ευγηρίας στα Χανιά Νίκος Ρουσσόπουλος.

“Θα καταθέσουμε σήμερα αιτήσεις στον κύριο ανακριτή προκειμένου να μας χορηγηθούν αντίγραφα τόσο από το δειγματοληπτικό υλικό που υπάρχει από τα καταγραφικά που κατέγραφαν την καθημερινότητα της μονάδας, τα οποία μέχρι σήμερα δεν μας δόθηκαν. Επίσης χρειαζόμαστε όταν έγινε η αυτοψία από την κ. Εισαγγελέα μαζί με ιατροδικαστές, τα πορίσματα που δεν έχουμε λάβει, ώστε να δούμε δηλαδή αν έχει βρεθεί κάτι. Καθώς επίσης και την έκθεση που συνέταξε η κ. Εισαγγελέας από την οποία δεν έχουμε λάβει κανένα αντίγραφο”, σημείωσε αρχικά ο κ. Ρουσσόπουλος.

Ο Νικόλαος Ρουσσόπουλος, το πρωί της Πέμπτης (29/9) στα δικαστήρια Χανίων.

“Μάρτυρες έχουν οδηγηθεί σε αντιφάσεις”

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Ρουσσόπουλος, μάρτυρες κατηγορίας από το προσωπικό του Οίκου Ευγηρίας έχουν οδηγηθεί σε αντιφάσεις, μεταξύ πρότερης και μεταγενέστερης μαρτυρίας.

“Έχουμε επισημάνει και αντιφάσεις σε καταθέσεις μαρτύρων που θα επισημάνουμε και στην Εισαγγελία και στον κ. ανακριτή ώστε να ασκηθούν τα νόμιμα. Καταθέσεις μαρτύρων από το προσωπικό της μονάδας που διαφοροποιήθηκαν από προγενέστερο σε μεταγενέστερο επίπεδο. Έγγραφα αποδεικνύουν μεταστροφή στις μαρτυρίες τεσσάρων μαρτύρων”.

Πορίσματα ιατροδικαστών

“Αυτό που για μας είναι σημαντικό είναι τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων καθώς σύμφωνα με τον δικό μας τεχνικό σύμβουλο, καθηγητή Πανεπιστημίου στις τέσσερις εκθέσεις που έχουμε ως τώρα στα χέρια μας δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο και είναι στα πλαίσια της πιθανολόγησης. Δεν μπορούν να κάθονται κάποιοι προφυλακισμένοι για πιθανολόγηση”.

Ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε εκ νέου, ότι έλεγχοι γίνονταν, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται στη μονάδα και ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική εκεί και σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε.

Ολόκληρη η τοποθέτηση Ρουσσόπουλου στα δικαστήρια Χανίων το πρωί της Πέμπτης (29/9):

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook