Δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του αλλά και το ιστορικό ενδιαφέρον ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα προώθησης του Ευρωπαικού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος αμέσως μετά τους Τάφους των Βενιζέλων, επισκέφθηκε την οικία – μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου και στην συνέχεια το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Στην οικία του Ελ. Βενιζέλου τον ξενάγησε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελ. Βενιζέλος, Νίκος Παπαδάκης, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής φάνηκε να γνωρίζει πολλές πτυχές από την ζωή του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ με ιαιδίτερο ενδιαφέρον έβλεπε και άκουγε και για θέματα που δεν θα είχε υπόψιν του.

Μάλιστα εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων σε απόσταση λίγων μέτρων από την οικία – μουσείο του Ελ. Βενιζέλου.

Εκεί ο κ. Σχοινάς ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου και σίγουρα έφυγε «γεμάτος» εικόνες από την μακραίωνη ιστορία των Χανίων η οποία παρουσιάζεται με ανάγλυφο τρόπο μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα και την εντυπωσιακή παρουσίασή τους στο μουσείο των Χανίων.

Νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. γευμάτισε στο ενετικό λιμάνι των Χανίων ενώ η επίσκεψη του στα Χανιά είχε ξεκινήσει από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στο Μαράθι.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook