Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης, οι Ενώσεις Γονέων των Δήμων Χανίων, Κισσάμου και Αποκόρωνα και οι Σύλλογοι και εκπρόσωποι Γονέων των δημοτικών σχολείων Καντάνου, Σκινέ-Φουρνέ, Κουντούρας και Ροδοβανίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και απαιτούν να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία τους.

Το απόγευμα της Πέμπτης γονείς με την συμπαράσταση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων και στην συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους με τα αυτοκίνητά τους.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: Μετά από δύο χρονιές πανδημίας και υπολειτουργίας των σχολείων, με τα τεράστια μορφωτικά κενά που έχουν συσσωρευτεί, το να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας σαν απλοί αριθμοί, με βάση το ισχύον εχθρικό νομοθετικό πλαίσιο που κρατάει δεκαετίες και να καλούνται σήμερα, εν έτη 2022, να στριμωχτούν σε συνθήκες συνδιδασκαλίας ή σε 25άρια τμήματα, είναι τουλάχιστον καταστροφικό!

Ξέρουμε ότι η Κάντανος και ο Σκινές-Φουρνές είναι δύο από τις δεκάδες υποβαθμίσεις στον νομό και τις εκατοντάδες σε όλη τη χώρα! Την προηγούμενη χρονιά ήταν άλλα τόσα και την επόμενη, αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας, πολλά περισσότερα!

Οι γονείς είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να στριμωχτούν οι ανάγκες των παιδιών μας στη μόρφωση, στα στενά αριθμητικά σας όρια!

Απαιτούμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης Χανίων και Κρήτης, καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας:

• Να παρθεί πίσω η απόφαση για υποβάθμιση των σχολείων στην Κάντανο και τον Σκινέ-Φουρνέ!
• Να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο στα Χανιά, αλλά και σε κανένα νομό της Κρήτης!

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook