Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Χανίων ενώνει τις δυνάμεις της με το σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και στηρίζει την πρωτοβουλία για τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, το οποίο συνεχίζει το έργο του για 3η χρονιά. Τα μαθήματα αφορούν σε όλες τις τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ από το καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει και μαθήματα ελληνομάθειας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για την λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου αναφέρει τα εξής:

Ιδιαίτερα φέτος, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, και μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, όπου η μόρφωση των παιδιών μας μπαίνει, όπως και όλες οι λαϊκές ανάγκες, στην πολιτική των περικοπών και της υποχρηματοδότησης, όπου η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων, όπου τα κενά στα σχολεία συνεχίζουν να αποτελούν μία «κανονικότητα» και οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων προωθούνται ως κάτι «νέο» και «πρωτοποριακό», το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης έρχεται να δείξει πώς με την οργάνωση και τη συλλογική δράση μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Στόχος των μαθημάτων δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκατασταθεί το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, η Ένωση παλεύει για ένα πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ – 12χρονο ΣΧΟΛΕΙΟ, που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει. Στόχος μας είναι να μη στερηθούν τα παιδιά το αγαθό της Παιδείας, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν οι γονείς τους, να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια και να κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Απλώνουμε λοιπόν χέρι αλληλεγγύης σε όλα τα μέλη μας, που δυσκολεύονται, αδυνατούν να ανταποκριθούν στη βάρβαρη πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Καμία λαϊκή οικογένεια να μη μείνει μόνη της στον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών της. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη, μαζικοποιώντας τους Συλλόγους Γονέων, οργανώνοντας συλλογικά τη δράση μας να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή και τη μόρφωση.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να ενημερώσουν πλατιά τους γονείς στα σχολεία τους για τα μαθήματα αλληλεγγύης.

Κανένας μαθητής μόνος του!

Καμιά οικογένεια χωρίς στήριξη!

Πληροφορίες – εγγραφές μέχρι 10 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο: 6974997232

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook