Γεγονός τεράστιας σημασίας για την Κρήτη αποτελεί η διοργάνωση του 11ου ετήσιου Forum των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιείται από την Τετάρτη 5 μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στα Χανιά.

Στο Forum θα συμμετέχουν περίπου 400 εκπρόσωποι από  37 κράτη που είναι μέλη των Πολιτιστικών Διαδρομών καθώς και από διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Στις εργασίες θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας  πολλοί ομόλογοί τους από τις χώρες – μέλη, όπως και η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Μπιορν Μπέργκε και πολλοί ακόμη υψηλόβαθμοι από διεθνείς οργανισμούς.

Το 11ο ετήσιο Forum διοργανώνεται από την  Διευρυμένη Μερική Συμφωνία Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, καθώς και την Πολιτιστική Διαδρομή «Δρόμος Ιστορικών Καφέ».

Το θέμα του φετινού Forum είναι «Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών Αξιών, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διαλόγου».

Το Forum Χανίων 2022 θα προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν η μεθοδολογία και οι πρακτικές των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αυξανόμενη σημασία τους για την προαγωγή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου, υπό το πρίσμα της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα του Forum περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, θεματικές και ειδικές ενότητες, καθώς και τελετή απονομής της πιστοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις νέες Πολιτιστικές Διαδρομές του Προγράμματος.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά, ενώ την τελευταία ημέρα, το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο ενετικό λιμάνι των Χανίων θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση για την λήξη των εργασιών η οποία θα ολοκληρωθεί με παράθεση δείπνου έξω από το θέατρο στην πλατεία Κατεχάκη.

Το δείπνο θα αποτελεί γιορτή κρητικής γαστρονομίας και παραδοσιακής μουσικής και χορών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Forum

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook