Γιάννης Ξυγκάκης Γιάννης
Ξυγκάκης

«Επαγγελματίες αγρότες» φαίνεται πως είναι οι καλλιεργητές της φυτείας κάνναβης η οποία εντοπίστηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στα Σφακιά Χανίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, νωρίς το πρωί εκρίζωσαν 1.730 δενδρύλλια κάνναβης.

Από την αυτοψία που διενέργησε το Flashnews.gr στον τόπο της φυτείας προκύπτει ότι οι καλλιεργητές επέλεξαν προσεκτικά το σημείο και συγκεκριμένα πρόκειται για μια περιοχή μέσα σε δάσος, η οποία εκτείνεται σε περίπου 1,5 στρέμμα προς το φαράγγι της Ίμπρου.

Μάλιστα αποψίλωσαν την περιοχή καθαρίζοντάς την από πέτρες και χαμηλή βλάστηση ενώ έκοψαν και τα κλαδιά των δέντρων.

Ολόκληρη η φυτεία ήταν περιφραγμένη, ενώ δημιούργησαν και αυτοσχέδια δεξαμενή νερού για να εξασφαλίσουν το πότισμα των δενδρυλλίων κάνναβης. Να σημειωθεί ότι μετά τις εργασίες που έκαναν φύτεψαν τα δενδρύλλια σε χώμα πολύ καλής ποιότητας.

Στην περιοχή βρέθηκαν εργαλεία, όπως στυλιάρια και πριόνια, που φανερώνουν ότι οι καλλιεργητές της φυτείας έκαναν χειρωνακτική δουλειά.

Επίσης είχαν στήσει και ένα παράπηγμα με πλαστικά για την διαμονή τους στην διάρκεια των εργασιών αλλά και για τον «φύλακα» της φυτείας ο οποίος διέμενε εκεί, όπως φάνηκε από τα σύνεργα μαγειρέματος και τα τρόφιμα που βρέθηκαν.

Πάντως οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν αρκετά στοιχεία προκειμένου να εντοπίσουν τους καλλιεργητές, ενώ να σημειωθεί ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις κατά τις οποίες οι δράστες ταυτοποιήθηκαν ακόμη και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα από τον εντοπισμό μιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook