Και ενώ εκκρεμεί το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, και ενώ είναι σε ισχύ η προφυλάκιση της ιδιοκτήτριας και άλλων άμεσα εμπλεκομένων με την υπόθεση συνεργατών της δομής, έρχεται στο φως της δημοσιότητας έγγραφο της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με το οποίο ο Οίκος ευγηρίας στα Χανιά (που πλέον έχει αλλάξει ονομασία) είναι μεταξύ των 4ων Μ.Φ.Η. στην Κρήτη που προτείνει επί της ουσίας η Περιφέρεια Κρήτης να μεταφερθούν ηλικιωμένοι δομής στην Ιεράπετρα της οποίας η λειτουργία αναμένεται να ανασταλεί επειδή δεν πληροί της προϋποθέσεις για να φιλοξενεί άτομα της “τρίτης ηλικίας”.

Κι όλα αυτά ενώ εκκρεμούν δίκες για βαριά κατηγορητήρια εις βάρος ιδιοκτήτριας, επιστημονικού προσωπικού και άλλων συνεργατών της δομής.

Μάλιστα στις 18 Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει δικαστήριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για πλημμεληματικές παραβάσεις.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα

Η πλευρά πάντως της δομής και ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας Νίκος Ρουσσόπουλος υποστηρίζει ότι στη συγκεκριμένη δομή γίνονται καθημερινά έλεγχοι και ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική εκεί και σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε.

Ο έλεγχος του Μάρτη του 2021

Από την άλλη, “τον Μάρτιο του 2021 που έγινε ο αιφνίδιος έλεγχος της ΕΛΑΣ βρέθηκαν και επισήμως καταγράφηκαν: 11 υπεράριθμοι ηλικιωμένοι (57 αντί 46), οι 19 εξ αυτών κλειδωμένοι στο υπόγειο χωρίς επιτήρηση τους οποίους φύλαγε ένας μόνο υπάλληλος που δεν είχε άδεια ούτε βοηθού νοσηλευτή. Επίσης δεν υπήρχε φυσιοθεραπευτής, ούτε κοινωνικός λειτουργός. Επιπλεόν, 8 υπάλληλοι από τον πίνακα προσωπικού είχαν πλαστά πιστοποιητικά υγείας (εκδοθέντα από τον προφυλακισμένο γιατρό της δομής), παραβάσεις που καταγράφηκαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.. Aν ένα περίπτερο είχε κάνει μικροπαράβαση, θά ‘χε κλείσει την επόμενη μέρα”, γεγονότα που υπενθυμίζει η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας παθόντων και παθούσα, Μαρία Παπαδάκη.

¨Την ίδια στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής δήλωσε ψευδώς στα ΜΜΕ ότι σε ουδένα έλεγχο, ούτε στον παραπάνω της ΕΛΑΣ, βρέθηκε το παραμικρό”, σημειώνει με νόημα η κ. Μαρία Παπαδάκη.

Η κ. Παπαδάκη αναφέρθηκε την Πέμπτη (29/9) και στο “πρόσχημα της μη σφράγισης της δομής”.

“Η αδυναμία μεταστέγασης των ηλικιωμένων αποτελεί ξεκάθαρα πρόσχημα της μη σφράγισης, καθότι τις προάλλες στην υπόθεση σφράγισης του γηροκομείου της Ιεράπετρας η Περιφέρεια Κρήτης ευθύς αμέσως επέδειξε άριστα αντανακλαστικά, αποστέλλοντας έγγραφο με τις δομές της Κρήτης που διαθέτουν διαθέσιμες κλίνες για τη μεταστέγαση ηλικιωμένων, στις οποίες μάλιστα συμπεριέλαβε και την Αγία Σκέπη, με το νέο της όνομα φυσικά!!”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook