Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι έφθασε στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου θα κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες σχετικά με την άρνησή του να ανοίξει η δικαστική έρευνα στην Ελβετία για διαφθορά κατά του προέδρου της χώρας Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το 2009 διάταγμα γενικής αμνηστίας που απάλλασσε μεταξύ άλλων και τον αντιδημοφιλή πρόεδρο Ζαρντάρι από τη δίωξη σε υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίων πόρων που είχαν μεταφερθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Το Δικαστήριο είχε ζητήσει από την πακιστανική κυβέρνηση την επανεκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Συγκεκριμένα ο Γκιλάνι αρνήθηκε να απευθύνει προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές την επιστολή που θα ζητούσε την επανέναρξη της δικαστικής έρευνας.
Ο συνήγορός του άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να σταλεί προς τις ελβετικές αρχές γραπτό αίτημα για την επανέναρξη της δικαστικής έρευνας κατά του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι ώστε να επιλυθεί το θέμα.

Το 2010, ο εισαγγελέας της Γενεύης είχε διαπυτώσει την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να ανοίξει την υπόθεση, όσο ο Ζαρντάρι παραμένει πρόεδρος και απολαμβάνει ασυλίας.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση του αντιδημοφιλή προέδρου Ζαρντάρι και της κυβέρνησης του Πακιστάν, που κατηγορούνται για διαφθορά, κακοδιοίκηση και αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη εχθρότητα του πανίσχυρου πακιστανικού στρατού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook