Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σχοινά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό και του μίλησε για τις προσπάθειες που  καταβάλλονται, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

    Ο Δήμαρχος έθεσε ενώπιον του το μείζον ζήτημα των σχολείων που πρέπει να ανακατασκευαστούν και πιο συγκεκριμένα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και το Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, με τον κ. Σχοινά να δεσμεύεται να βοηθήσει ουσιαστικά, ώστε να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες.

    Ειδικότερα, δεσμεύτηκε να συνομιλήσει άμεσα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και μάλιστα για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι μπορεί να συνδράμει σε αυτό το ζήτημα, είπε πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του έχει αναθέσει την ανακατασκευή δεκάδων σχολείων στην Ουκρανία και θεωρεί αδιανόητο να μην πράξει το ίδιο για τα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας!

    Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκριση και τη θετική διάθεση ν’ ακούσει ουσιαστικά όσα του ανέφερε ο ίδιος ως προβλήματα μετά τον σεισμό, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που διαχειρίζονται μία δύσκολη καθημερινότητα!

    Συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργο Αλεβιζάκη, καθώς και εθελοντές, ενόψει του 6ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τον κ. Αλεβιζακη να του απονέμει το παπούτσι των νικητών του Ημιμαραθωνίου.

    Ο κ. Σχοινάς εντυπωσιάστηκε από τη δραστηριοποίηση της κοινωνίας γύρω από ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, αλλά και από τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε με μαντινάδες και κεράσματα, ενώ δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τα πλούσια εδέσματα που είχε ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook