Τα χρήματα που σκόπευε να διαθέσει για την αγορά αυτοκινήτου ένας φίλος τους έβαλαν στο μάτι τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι σκάρωσαν ληστεία βγαλμένη από… μυθιστόρημα για να τα βάλουν στο χέρι με δυο από αυτούς να παριστάνουν τα θύματα!

Το ζευγάρι των Ελλήνων προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει το μεσημέρι της 12ης Σεπτεμβρίου με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους τον επίσης Έλληνα φίλο τους εκεί όπου θα αγόραζε το αυτοκίνητο, στην περιοχή της Χαλκίδας. Ξαφνικά, δυο κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας πλησίασαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, έριξαν μπροστά του το δίκυκλο ακινητοποιώντας το και άρπαξαν με την απειλή όπλων από τον οδηγό ένα κινητό, από την γυναίκα ένα ρολόι και από τον συνοδηγό το τσαντάκι με τα χρήματα για την αγορά του αυτοκινήτου και προσωπικά έγγραφα.

Έπειτα από αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν κατά την προανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι η ληστεία ήταν “στημένη” από το ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο και ήταν συνεργοί των φυσικών αυτουργών, με σκοπό να αρπάξουν τα χρήματα του συνοδηγού! Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα και το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας στην Χαλκίδα ο ένας από τους ληστές και το ζευγάρι των συνεργών τους.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν σε τρία σπίτια των μελών της σπείρας, βρέθηκαν ένα πιστόλι με δυο φυσίγγια στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, άλλα έξι φυσίγγια πιστολιού, δυο κουκούλες full face, τέσσερις μάσκες από την ταινία “Scream” και τους “Anonymous”, το ρολόι που είχε αφαιρεθεί από την γυναίκα κατά τη διάρκεια της ληστείας μαζί με το κουτί του, δυο τσαντάκια από τη λεία της ληστείας, ένας σουγιάς, μια ναυτική φωτοβολίδα, 130 ευρώ, τέσσερα κινητά και κάρτες sim.

Η έρευνα συνεχίστηκε και αποκάλυψε ότι ο Έλληνας που φερόταν ως θύμα της ληστείας συμμετείχε μαζί με τον αλλοδαπό που αναζητείται και σε μια απόπειρα ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Εύβοιας! Οι δυο τους είχαν εισβάλει στο βενζινάδικο φορώντας κουκούλες και είχαν ζητήσει τις εισπράξεις από τον αλλοδαπό υπάλληλο, όμως εκείνη την στιγμή έφτασε ένα άλλο όχημα για ανεφοδιασμό και τράπηκαν σε φυγή.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος και των τεσσάρων, στην οποία περιλαμβάνονται κατηγορίες κατά περίπτωση για εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία τετελεσμένη και σε απόπειρα, ηθική αυτουργία σε ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, ψευδή κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook