Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/10) στο Τ.Α. Καλλιθέας, όταν ένας 26χρονος Αλβανός ποινικός –που έδινε «παρών» κάθε 1η και 16η του μήνα- επιχείρησε να αποδράσει όταν ενημερώθηκε ότι πρέπει να συλληφθεί εκ νέου.

Όταν ο 26χρονος με τα… τέσσερα διαφορετικά ονόματα πήγε στον αξιωματικό υπηρεσίας, αυτός –όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση- «χτύπησε» το όνομα του στο τερματικό της ΕΛ.ΑΣ. και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης. Ενημέρωσε τον Αλβανό ποινικό, ο οποίος άρχισε να κινείται νευρικά και να εποπτεύει τον χώρο για το πώς μπορεί να διαφύγει από το Αστυνομικό Τμήμα. Έτσι, μετά από σωματική έρευνα οδηγήθηκε στο προσωρινό κρατητήριο του Τ.Α. Καλλιθέας, πλην όμως ζήτησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο η κλήση έγινε, όμως ο 26χρονος αμέσως μετά άρχισε να τρέψει προς την έξοδο του γραφείου με τον διοικητή της Υπηρεσίας να μπαίνει μπροστά του για να τον αποτρέψει. Ο Αλβανός ποινικός τότε επιχείρησε να απωθήσει τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και επιχείρησε να τον χτυπήσει με γροθιά στο πρόσωπο, με τον διοικητή να αποφεύγει το χτύπημα και μαζί με ακόμη έναν αστυνομικό να τον ακινητοποιούν μετά από μάχη σώμα με σώμα. Ο 26χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο προσωρινό κρατητήριο όπου άρχισε να κλωτσάει τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο (σ.σ. κρεβάτι και καρέκλες) και να χτυπάει με τα χέρια του, τους τοίχους και τα κάγκελα του κρατητηρίου, βρίζοντας παράλληλα τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να φώναξε στον διοικητή του Τ.Α. Καλλιθέας ότι «όταν τελειώσω με αυτό θα σε βρω έξω και ορκίζομαι ότι θα σε σκοτώσω», καθώς επίσης και ότι «θα μάθω που μένεις, θα την πληρώσει και η οικογένεια σου», φτύνοντας προς το μέρος του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 26χρονος Αλβανός ποινικός, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την ΕΛ.ΑΣ. για «εγκληματική οργάνωση», «διακεκριμένες κλοπές», «ληστεία» , «απείθεια» και «περί όπλων», ενώ το 2020 στο σπίτι που διέμενε είχε βρεθεί οπλισμός και πλήθος φυσιγγίων. Σε βάρος του σχηματίστηκε νέα δικογραφία και αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook