Ισχυρή φέτος η παρουσία των Χανίων στο μεγαλύτερο φεστιβάλ καφέ στην Ελλάδα.

Οι δύο μεγάλες χανιώτικες εταιρείες στο είδος τους, η Norma Coffee Mov­ement και η Seed Co­ffee Company συμμετείχαν στο Athens Coffee Festival που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι από τις 24 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ήταν η πρώτη συμμετοχή φέτος στο φεστιβάλ για η Norma Coffee Mov­ement που λειτουργεί από το 2020 στην οδό Κυδωνίας 32, στα Χανιά (απέναντι από το δημαρχείο Χανίων). Πρόκειται για ένα 4ης γενιάς coffee concept, που παρέχει την πιο σύγχρονη εμπειρία καφέ μέσω εξελιγμένου εξοπλισμού, τεχνογνωσίας εκπαίδευσης και εξειδίκευσης του προσωπικού, άρτιας εξυπηρέτησης και προϊόντων.

Οι υπηρεσίες μάλιστα αυτές προσφέρονται σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια καθώς υπάρχει πρόσβαση με ράμπα για ΑμεΑ αλλά και οδηγός όδευσης τυφλών.

Tο coffee concept της Norma Coffee Mov­ement, γίνεται πλέον franchise δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες καφέ, να υιοθετήσει τη φιλοσοφία αυτή και το know how και να ενταχθεί στην αλυσίδα Norma μέσω franchising.

Το έτοιμο αυτό concept είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και οι επισκέπτες του Athens Coffee Festival, οι οποίοι έμειναν με τις πιο θετικές εντυπώσεις.

Στο φεστιβάλ συμμετείχε επίσης η χανιώτικη εταιρεία, Seed Co­ffee Company. Πρόκειται για την 3η σε σειρά συμμετοχή της στο φεστιβάλ. Η εταιρεία καφέ που δραστηριοποιείται σε πολλά σημεία του νομού Χανίων από το 2017 παρέχοντας premium καφέ, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσεων, πραγματοποιεί παράλληλα και σεμινάρια για την απόκτηση barista skills και γενικά στον χώρο του Coffee consulting.

Ιδρυτής και των δυο εταιρειών είναι ο καταξιωμένος και διακεκριμένος στον χώρο του καφέ, coffee consultant, Άγγελος Κοτσιφάκης. Το όραμα που τον καθοδηγεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι η επιθυμία του τα τελικά σημεία καφέ, να προσφέρουν σταθερά υψηλής ποιότητας καφέ, με εξαιρετικά μηχανήματα παρασκευής και γνώμονα την εξειδίκευση και γνώση που παρέχει η εκπαίδευση στο αντικείμενο. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι δημιούργησε σχολή εκπαίδευσης για barista που παρέχει πιστοποίηση και εισάγει στον μαγικό κόσμο του καφέ όσους θέλουν να εξελιχθούν στον τομέα αυτό.

Ο κ. Άγγελος Κοτσιφάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook