Διότι οι παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο αφού το καλοκαίρι στα Χανιά συνεχίζεται και οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο, από 1η Οκτωβρίου δεν έχουν ναυαγοσώστη!

Πρόκειται για παραλίες μέσα ή δίπλα στην πόλη που, πολύς κόσμος μεταβαίνει για να δροσιστεί αλλά πλέον, αν συμβεί κάτι απρόοπτο δε διαθέτουν ναυαγοσώστη για -ο μη γένοιτο- διάσωση και για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

“Έρωτάται ο Δήμος  Χανίων, γιατί ενώ η παραχώρηση της χρήσης της παραλίας για ξαπλώστρες-ομπρέλες συνεχίζεται κανονικά,  που σημαίνει ότι αποδίδονται πόροι στον δήμο από αυτή την παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού , στερεί τους λουόμενους και τους χρήστες της παραλίας των πρώτων βοηθειών που τυχόν θα χρειαστούν και ενώ τα περιστατικά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές είναι καθημερινά;”, αναφέρει στο Flashnews.gr μια Χανιώτισσα που βλέπει με ανησυχία να λαμβάνουν χώρα άσχημα περιστατικά στις παραλίες και δεν υπάρχει πλέον ναυαγοσώστης.

“Πόσο “δυσβάσταχτο ” ήταν το κόστος της λειτουργίας του ναυαγοσωστικού κέντρου για ένα μήνα που ανάγκασε το δήμο να στερήσει τους λουόμενους των αναγκαίων και πολύτιμων πρώτων βοηθειών από τους ναυαγοσώστες;”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι δήμοι δύνανται να καλύψουν ναυαγοσωστικά τις παραλίες τους από τον Ιούνιο έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, η επιμήκυνση του καλοκαιριού (βάσει θερμοκρασιών) θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί, εν προκειμένω από τον δήμο Χανίων, ώστε να υπάρχει μια μικρή παράταση στη σύμβαση για την κάλυψη των παραλιών με ναυαγοσώστες. Φαίνεται όμως ότι το κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο (;) για τον δήμο Χανίων, με κίνδυνο όμως, δυστυχώς, να συμβεί το απρόοπτο.

Ποιος ξέρει… Τα τελευταία τραγικά συμβάντα θανάτων σε παραλίες των Χανίων θα είχαν κάποιες πιθανότητες παραπάνω (ίσως και όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις), να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η παρουσία ναυαγοσώστη.

Είναι ένα θέμα πάντως που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook