Στη φυλακή θα οδηγηθούν ξανά οι δυο Έλληνες που είχαν καταδικαστεί, αλλά αθωωθεί το 2020 μετά από απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου στα Χανιά για τη δολοφονία και επιδίωξη ληστείας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι το 2015.

Ο Άρειος Πάγος στο πλαίσιο αναιρετικής απόφασης αποφάσισε οι δυο άντρες να οδηγηθούν και πάλι στη φυλακή για τη δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού. Έτσι οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 56χρονου (πλέον) και του 41χρονου (πλέον) κατηγορούμενων την περασμένη Παρασκευή (30/09), οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες οδηγήθηκαν στις φυλακές της Αγυιάς.

Μετά την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου, ουσιαστικά αναβιώνει η Πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει τους δύο δράστες με ποινή δις ισόβια κάθειρξη συν 6 χρόνια για διπλή ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας και αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και πάλι η υπόθεση, από το Εφετείο Χανίων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όσα εκτυλίχθηκαν στο Σφηνάρι Κισσάμου τον Φεβρουάριο 2015 παραπέμπουν σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2015 εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους, ζευγάρι ηλικιωμένων, οι οποίοι δολοφονήθηκαν με σκοπό την ληστεία μεγάλου χρηματικού ποσού.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα συλλαμβάνοντας τον (τότε) 47χρονο γιο του ηλικιωμένου άντρα και ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 34 και 49 ετών .

Τον Μάρτιο του 2017 το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης αποφάσισε για τους δυο από τους τρεις κατηγορούμενους, τον (τότε) 51χρονο και 36χρονο δις ισόβια κάθειρξη συν 6 χρόνια για διπλή ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας, ενώ για τον 49χρονο γιο του πατέρα που δολοφονήθηκε, το δικαστήριο αποφάσισε 4 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα ληστείας.

Τον Φεβρουάριο του 2020 το δευτεροβάθμιο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά αποφάσισε την πλήρη ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης κρίνοντας αθώους τους δύο βασικούς κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook