Σε μια σημαντική ενέργεια προχώρησαν οι κάτοικοι των Παλαιών Ρουμάτων . Έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων» Εμμανουήλ Μπομπολάκη, ιατρού, όπως και των υπολοίπων μελών πραγματοποιήθηκε επίδειξη της λειτουργίας συσκευής απινιδωτή που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα διαθέσιμος στο χωριό και στον οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Πρόκειται για μια συσκευή απλή στη χρήση της που δύναται να αποδειχθεί σωτήρια σε περιπτώσεις αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής. Στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική εξάσκηση στη λειτουργία του απινιδωτή. Τη διαδικασία παρακολούθησαν κάτοικοι του χωριού καθώς και των διπλανών χωριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε χάρη στην συμμετοχή και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των κατοίκων των Παλαιών Ρουμάτων.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία επισημάνθηκε η σημασία της ύπαρξης τέτοιων συσκευών σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, ιδιαίτερα για την περίπτωση ορεινών περιοχών που βρίσκονται μακριά από δομές υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστική θα ήταν η συμμετοχή τοπικών αρχών και άλλων φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook