Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και σε επαγγελματίες, οι οποίοι ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με το 3D Printing (Additive Manufacturing) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η πρώτη επαφή με την επαναστατική μέθοδο παραγωγής προϊόντων της 3D εκτύπωσης. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις αρχές λειτουργίας της μεθόδου, τις δυνατότητές της, αλλά και βασικές γνώσεις χειρισμού ενός 3D Printer. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν αφορούν στον χειρισμό λογισμικών επεξεργασίας 3D μοντέλων, σε λογισμικό χειρισμού 3D Printer, αλλά και στο Internet of things στον κλάδο της 3D εκτύπωσης.

Ενότητες σεμιναρίου:

Εισαγωγή στην τεχνολογία της 3D εκτύπωσης (ιστορικό-τεχνολογίες-υλικά)

Εισαγωγή στη μέθοδο FFF (ιστορικό-τρόπος λειτουργίας-tips and tricks-υλικά)

3D Printing και Internet (αγορά εξοπλισμού-outsourcing-κοινότητα)

Εισαγωγή στον σχεδιασμό αντικειμένου (χρήση λογισμικού Autodesk Meshmixer, Προγράμματα CAD, σημεία προσοχής στο σχεδιασμό, πρακτική επεξεργασίας)

Εισαγωγή στον χειρισμό 3D Printer (δυνατότητες ρύθμισης, βέλτιστες τεχνικές, σημεία προσοχής, πρακτική σε λογισμικό)

Θέματα δεοντολογίας – αγοράς – Το μέλλον του κλάδου (προϋποθέσεις για ασφαλή κατασκευή, πνευματικά δικαιώματα, ασφάλεια χρήσης, νομοθεσία)

Διάρκεια: 20 διδακτικές ώρες

Διεξαγωγή: Τρίτη 18/10 17:00-21:15, Πέμπτη 20/10 17:00-21:15, Τρίτη 25/10 17:00-21:15 και Πέμπτη 27/10 17:00-21:15.

Την τελευταία ημέρα (27/10) το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην επιχείρηση Get 3D στη ΒΙΠΕ ΟΔΟΣ Β10 για πρακτική άσκηση σε μηχανήματα των οποίων η μετακίνηση δεν είναι εφικτή.
Κόστος 140€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής: Ο Μάνος Βελιδάκης είναι MSc Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης, σε μεγάλες βιομηχανίες της χώρας. Παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στον τομέα των σύνθετων υλικών για την 3D Εκτύπωση. Η ενασχόληση με τον κλάδο προέκυψε το 2008 σε ερασιτεχνικό και το 2016 σε επαγγελματικό επίπεδο. Έως σήμερα στο εργασιακό του πλαίσιο έχει κατασκευάσει πληθώρα εξαρτημάτων και προϊόντων είτε για χρήση ως πρωτότυπα είτε για λειτουργική χρήση. Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους επαγγελματίες της χώρας με απόλυτη εξειδίκευση στον κλάδο της προσθετικής κατασκευής (Additive Manufacturing), ενώ έχει συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας για την διατύπωση του οδικού χάρτη του επαγγέλματος αλλά και σε διάφορα ερευνητικά έργα.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302735 & 302730, [email protected] από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook