Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 4 Οκτωβρίου μαθητές του Ζάννειου Εκπαιδευτήριου, στο πλαίσιο της δράσης τους για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με δικαιώματα των ζώων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Ο Δήμαρχος μίλησε με τους μαθητές, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τους τόνισε ότι ο σεβασμός στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας: «Στον Δήμο Ηρακλείου καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να αμβλυνθεί το πρόβλημα των αδεσπότων. Ωστόσο για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος θα πρέπει οι πολίτες και κυρίως οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου υποδέχτηκε παιδιά από τα τοπικά σχολεία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

Συγκεκριμένα, το Κυνοκομείο επισκέφτηκαν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου και 31ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ηρακλείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους επιτρεπόμενους χώρους του Κυνοκομείου. Παράλληλα, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, με τη συνεργασία του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αρχανών και της εμψυχώτριας, Ραφαέλλας Γιαννακουδάκη, έμαθαν με διασκεδαστικό τρόπο για την αξία της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στο κυνοκομείο και ενημέρωσαν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, αρμόδια για θέματα αδεσπότων Μαρία Γ. Καναβάκη, ο κτηνίατρος Στέλιος Πηρουνάκης, η εκπαιδεύτρια Σοφία Περιστέρη, εκπρόσωποι των δύο (2) από τα πέντε (5) Σωματεία που συμμετέχουν στην 5μελή επιτροπή για τα αδέσποτα του Δήμου Ηρακλείου, εθελοντές και η Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού- Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και Υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος «Παροχή υπηρεσιών για την προώθηση των υιοθεσιών του Κυνοκομείου» Εύη Μαρτιμιανάκη. Υποστηρικτής της δράσης ήταν το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την εθελοντική παρουσία της Προέδρου παιδιάτρων Ηρακλείου, κυρίας Χριστίνας Μπασιούρη.

Στους μαθητές απονεμήθηκε έπαινος «συμμετοχής» και αναμνηστικές τσάντες με προωθητικό και ενημερωτικό υλικό (σημειωματάριο, card postal με τα ζωάκια του Κυνοκομείου, ενημερωτικό έντυπο κλπ).

Η Αντιδήμαρχος κ. Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Η ζωοφιλία αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας. Παράλληλα, η υιοθέτηση ενός αδέσποτου ζώου συμβάλλει θετικά σε ορισμένες πτυχές της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας, προάγει την υπευθυνότητα και την παροχή φροντίδας. Πάνω από όλα, η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι μία πράξη αγάπης. Στο Δήμο Ηρακλείου συνεχίζουμε να έχουμε ως καθήκον και υποχρέωση την προστασία όλων των ζώων που διεκδικούν μια θέση δίπλα μας. Στόχος μας είναι να γίνουμε “η φωνή που δεν έχουν”».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook