Μετά το δημοσίευμα της Τετάρτης του Dow Jones Newswires για νέα πρόταση των τραπεζιτών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, έρχεται η Wall Street Journal να δημοσιεύσει πως ολοκληρώνονται εντός του διημέρου οι διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για τη νέα πρόταση του επικεφαλής του IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) Τσαρλς Νταλάρα για σταδιακή αύξηση του επιτοκίου, «σημάδι πιθανής σύγκλισης των δύο πλευρών που δείχνουν να πλησιάζουν σε συμφωνία για την απομείωση χρέους». Υπενθυμίζεται πως η ελληνική πρόταση μιλά για χαμηλότερο κουπόνι, από 3% έως 4,5%.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο φαίνεται να προωθεί ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινά από επίπεδο χαμηλότερο του 4% αλλά θα αυξάνεται κάθε δύο χρόνια. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι Έλληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εκ νέου πάνω σε νέες προτάσεις.

Η πηγή που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνει χαρακτηριστικά ότι οι εκπρόσωποι των ιδιωτών πιστωτών «ήρθαν στην Αθήνα φέρνοντας νέες προτάσεις». «Συζητάμε μια πρόταση που θα ξεκινά από επιτόκιο κοντά στο 3,6-3,7%. Ο Νταλάρα θα μεταφέρει την πρόταση στις τράπεζες και οι απαντήσεις τους θα συζητηθούν απόψε» αναφέρει χαρακτηριστικά στη Wall Street Journal ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν κατονομάζεται.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook