Αντιπροσωπεία της House Armed Services Committee (HASC) του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της HASC Chairman Adam Smith, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Χανιά την Κυριακή 2 και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν  από τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής-Πολιτικής-Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Κρήτη, η HASC επισκέφθηκε την Αμερικανική Ναυτική Ευκολία Σούδας (Naval Support Activity Souda Bay – NSA), το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής / NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) και την Αεροπορική Βάση της Σούδας (115 Πτέρυγα Μάχης), όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και για τις εκπαιδευτικές δράσεις τους τόσο σε διασυμμαχικό όσο και σε διμερές πλαίσιο Στρατιωτικής Συνεργασίας.

Επίσης και κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στην 115ΠΜ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 η Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο ΓΕΕΘΑ.

Η Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ , κοινώς γνωστή ως Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής ή HASC , είναι μια μόνιμη επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών . Είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση και την επίβλεψη του Υπουργείου Άμυνας (DoD) και των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook