«Το κάναμε για πλάκα» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον εισαγγελέα, ο 22χρονος στρατιωτικός, ο οποίος μαζί με την 16χρονη φίλη του θεώρησαν πως ήταν «αστείο» να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο προφίλ στα social media και να ζητούν γυμνές φωτογραφίες από ένα 16χρονο κορίτσι στο νησί.

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες, όταν ο 22χρονος και η 16χρονη φίλη του δημιούργησαν ένα ψεύτικο προφίλ στο Instagram και άρχισαν να συνομιλούν με την ανήλικη. Ο δράστης προσποιείτο ότι ήταν ένας νεαρός άνδρας από την Αθήνα και φλέρταρε με το κορίτσι, ζητώντας γυμνές φωτογραφίες της.

Ανυποψίαστη η 16χρονη έστειλε ορισμένες φωτογραφίες της με εσώρουχα, αλλά οι δύο δράστες την απειλούσαν ότι εάν δεν στείλει γυμνές της εικόνες θα διαρρεύσουν αυτές που είχαν ήδη στα χέρια τους. Κάτι, που τελικά πραγματοποίησαν.

Η ανήλικη μαθήτρια πληροφορήθηκε πως φωτογραφίες της με ερωτικό περιεχόμενο βρίσκονταν στα χέρια κάποιων συμμαθητών της και αμέσως ενημέρωσε τους γονείς της οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πατέρας 16χρονης: Να μιλάτε στις οικογένειές σας

Ο πατέρας της 16χρονης που έπεσε θύμα revenge porn κάνει έκκληση να μιλήσουν όσες κοπέλες βιώνουν τέτοια κατάσταση.

«Να μιλάτε στις οικογένειές σας» αναφέρει μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της 16χρονης, ο οποίος περιέγραψε πώς η κόρη του του αποκάλυψε τον εκβιασμό που βίωνε από μία 16χρονη συμμαθήτριά της και τον 22χρονο οπλίτη σύντροφό της, προκειμένου να τους τροφοδοτεί με νέες γυμνές της φωτογραφίες .

«Όταν ήρθε το παιδί με κλάματα και μου είπε τι έγινε αντέδρασα ακαριαία. Αμέσως πήγα στην αστυνομία. Μου είπε: “Μπαμπά κυκλοφορεί ένα βίντεο στο σχολείο” και μάλιστα της είπαν ότι αν δεν συνεχίζει να τους στέλνει νέες φωτογραφίες και νέο βίντεο θα μου το αποκάλυπταν όλα και θα γινόταν ρεζίλι. Το εκβίαζαν το παιδί με μηνύματα από ένα ψεύτικο προφίλ» είπε ο πατέρας της 16χρονης.

«Η κόρη μου είχε κάνει το λάθος, όπως μου είπε, να ξεγελαστεί αι να στείλει κάποιες φωτογραφίες και μετά με εκβιασμούς έστειλε και ένα βίντεο. Από εκεί άρχισε το μαρτύριο. Οι φωτογραφίες μάθαμε διέρρευσαν στο σχολείο. Ευτυχώς όμως ήρθε και μας μίλησε (σ.σ. η κόρη μας) και αμέσως κινήθηκε η αστυνομία. Σε μισή ημέρα τους εντόπισε» τόνισε ο πατέρας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα δικαστούν την ερχόμενη Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο στην Κω.

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook