Σας παροτρύνουμε όλους να ξεκινήσετε την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών και να μας βοηθήσετε στη συλλογή τους στα σημεία μας στο κέντρο των Χανίων και συγκεκριμένα στη PYROMEDICAL, Μαρκ. Μπότσαρη 96-98, και την ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Αναπαύσεως 20.

Η εταιρίαέχει ήδη προβεί στη συνεργασία με το σύλλογο «Αγάπη για Ζωή» με έδρα την Αθήνα. Πρόκειται για έναν Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης  ΑΜΕΑ με έτος ίδρυσης το 2005. Στις δράσεις του συλλόγου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά σεμινάρια πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η συλλογή/ ανακύκλωση πλαστικών καπακιών.

Γιατί είναι σημαντική όμως η συλλογή και ανακύκλωση τους;

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πλαστικού, ενώ κάθε πλαστική συσκευασία ή μέρος αυτής μπορεί να αποτελείται από παραπάνω από ένα τύπο. Τόσο η χημική σύσταση του εκάστοτε πλαστικού/ρητίνης, όσο και πρακτικοί και οικονομικοί λόγοι των εργοστασίων ανακύκλωσης, οδήγησαν στο διαχωρισμό του πλαστικού καπακιού από την υπόλοιπη συσκευασία. Παλαιότερα, κυρίως για λόγους διαχείρισης, τα πλαστικά καπάκια συνήθως κατέληγαν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) μαζί με τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει ξεκινήσει αυτή η δράση συλλογής τους, προκειμένου να δίνονται σε εταιρίες ανακύκλωσης, όπου ανακυκλώνονται και αξιοποιούνται μετέπειτα.

Η ΜΟΒΙΑΚ σεβόμενη αυτήν την προσπάθεια και θέλοντας να στηρίξει τις ενέργειες του συλλόγου «Αγάπη για Ζωή», σας καλεί να αποτελέσετε αρωγοί αυτής της δράσης συλλέγοντας πλαστικά καπάκια από: κουτιά από γάλα/χυμό, μπουκάλια νερού/αναψυκτικών, συσκευασίες απορρυπαντικών/πλαστικών βάζων, ακόμα και από οδοντόκρεμες, σαμπουάν και αφρόλουτρα. Τα καπάκια οφείλουν να είναι χωρίς υπολείμματα του προϋπάρχοντας προϊόντος. Μετά τη συλλογή τους αποστέλλονται στην αρμόδια εταιρία ανακύκλωσης στην Αθήνα για λογαριασμό του συλλόγου.

Προς ενημέρωσή σας:

1 τόνος καπάκια (80-90 σακούλες κήπου) = ένα απλού τύπου αναπηρικό αμαξίδιο

Αν θέλετε να μάθετε παραπάνω πληροφορίες για το σύλλογο και τη συγκεκριμένη δράση, ακολουθείστε το σύνδεσμο http://www.agapigiazwi.com/2020/10/blog-post.html

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook