Κύριε δήμαρχε

Συμπληρώνοντας  σχεδόν σαράντα χρόνια λειτουργίας,  με χώρους που δεν διαθέτει κανένα ίσως άλλο σχολείο στο νομό, το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Βρυσών χρήζει άμεσων και ουσιαστικών επισκευών, που και γραπτά ως Λαϊκή Συσπείρωση  αναδεικνύουμε και τώρα.

1.Ολική αφαίρεση της σαθρής κεραμοσκεπής και εξ αρχής κατασκευή νέας σε όλο το κτήριο. Η υπάρχουσα δεν επιδέχεται μπαλωμάτων.

2.Τοποθέτηση αλεξικέραυνου και επισκευή των όποιων τμημάτων του παλαιού επιβιώνουν ακόμη .Τοποθέτηση αντικεραυνικού συστήματος για την προστασία των Υπολογιστών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών του Σχολείου.

3.Διερρεύνηση της καθίζησης στο δάπεδο της άκρας προς δυσμάς αίθουσας διδασκαλίας, αλλά και τυχόν συνεπειών στατικής φύσης στο φέροντα σκελετό του κτηρίου.

4.Αφαίρεση όλων των αυθαίρετα τοποθετημένων κιγκλιδωμάτων εντός και εκτός του κτηρίου, που κατακερματίζουν το ενιαίο των χωρών σε περίπτωση κινδύνου και λογισμένη τοποθέτηση νέων όπου και αν κριθεί και εγκριθεί από αρμόδια υπηρεσία.

5.Ηχομόνωση του αμφιθεάτρου που λειτουργεί σαν αντηχείο μετά από σχετική μελέτη.

6.Επισκευή και λειτουργία του ανελκυστήρα εγκαταλειμμένου εδώ και δεκαετίες τώρα.

7.Αλλαγή τουλάχιστον του δικτύου υδροδότησης του Σχολείου και σε δεύτερη φάση όλων των σωληνώσεων δεδομένου ότι συχνά το νερό έχει κίτρινη απόχρωση. Συστηματική γνωστοποίηση των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων του νερού του σχολείου. 

8.Διαγραμμίσεις  και τοποθέτηση σαμαρακιών στα σημεία εισόδου στο σχολικό κτήριο.

9.Ενιαιοποίση της σχολικής αυλής με την όμορη δωρεά Πολογιώργη.

10.Επισκευή των σαθρών τοιχίων περίφραξης και αποκοπή απομάκρυνση του οπλισμού που ενέχει κίνδυνο τραυματισμών.

11.Καθαρισμός της αποστραγγιστικής περιμετρικής τάφρου και επανατοποθέτηση των σχαρών που χάθηκαν. 

12.Αποκοπή και ξήρανση της συκιάς που έχει φυτρώσει στο φωταγωγό του υπογείου.

13.Σύστημα αποστράγγισης των υπογείων υδάτων που κατακλύζουν το υπόγειο  και σύστημα αφύγρανσης του κλειστού γυμναστηρίου. Στο Δημοτικό Βρυσών αλλά και Γεωργιούπολης  σχεδόν με κάθε βροχή έχουμε άνοδο των υδάτων στο υπόγειο τους.  

14.Διαμόρφωση λειτουργίας του δικτύου καλοριφέρ ανά όροφο και πτέρυγα για λόγους οικονομίας.

15.Σύστημα πυρανίχνευσης , πυροπροστασίας σε όλο το κτήριο και μελέτη στατικής επάρκειας σύμφωνα με τον ισχύοντα ΓΟΚ. Αντισεισμική θωράκιση.

16.Τοποθέτηση νέου ταρτάν ,απομάκρυνση του σκύρου.

17.Προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων,  καθαρισμός οχετού ρέματος νεκροταφείου , μέριμνα για προστασία από κλαδιά και υλικά απόφραξης.

             Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας 

Ζώης Σταύρος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook