Έχετε παρατηρήσει ποτέ μικρά σκούρα σημεία στα πόδια σας μετά το ξύρισμα, εκεί που ήταν οι τρίχες σας; Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε Strawberry legs -μαζί με τα άλλα 170 εκατομμύρια χρηστών που είδαν το hashtag #strawberrylegs στο TikTok.

Η «πάθηση», η οποία πήρε το παρατσούκλι της λόγω της ομοιότητάς της με τις φράουλες, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά συχνή. Οι κουκίδες είναι φυσικές, αλλά, ενώ δεν είναι επιβλαβείς ή επώδυνες, σε μερικές δεν αρέσει η εμφάνισή τους.

Αλλά, τι ακριβώς είναι, γιατί συμβαίνει και πώς το αντιμετωπίζετε; Το βρετανικό Glamour μίλησε με τη θεραπεύτρια αποτρίχωσης και ιδρύτρια της Sugar Coated Rosie Khandwala για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτές τις μικροσκοπικές δερματικές κουκίδες.

Τι είναι τα πόδια φράουλας;

Τα πόδια φράουλας είναι υπερμελαγχρωματικές κουκίδες που εμφανίζονται στο σημείο ενός θύλακα τρίχας. Ενώ είναι συχνές μετά το ξύρισμα, μπορεί, επίσης, να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως φραγμένοι ή διευρυμένοι πόροι ή συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Επίσης, τα πόδια φράουλας μπορεί, επίσης, να είναι σύμπτωμα θυλακίτιδας, η οποία είναι μια κοινή λοίμωξη των θυλάκων της τρίχας που προκαλεί κηλίδες και εξάνθημα, καθώς και της κερατίτιδας pilaris, η οποία είναι μια συσσώρευση κερατίνης στους πόρους που είναι, επίσης, γνωστή ως «δέρμα κοτόπουλου», καθώς μπορεί, επίσης, να μοιάζει με… μαδημένο δέρμα κοτόπουλου.

Τι προκαλεί τα πόδια φράουλας;

Σύμφωνα με τη Rosie, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους προκαλείται η συγκεκριμένη πάθηση. «Μία από τις κύριες αιτίες είναι οι φραγμένοι πόροι ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης λιπαρών ουσιών, νεκρού δέρματος και σε ορισμένες περιπτώσεις παγιδευμένων τριχών», εξηγεί. «Η παραμέληση του δέρματος μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση και η μη αναπλήρωση της υγρασίας είναι μια άλλη κοινή αιτία». Άλλες λιγότερο συχνές πιθανές αιτίες θα μπορούσαν να είναι μια μυκητιασική λοίμωξη, η οποία θα επιμείνει ακόμη και αν αλλάξουν οι συνήθειες του ξυρίσματός σας.

Απολέπιση για την αντιμετώπιση των strawberry legs

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η θεραπεία θα πρέπει να είναι σχετικά απλή και οικονομικά αποδοτική. «Έχω διαπιστώσει ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της πάθησης είναι με μια εύκολη σπιτική θεραπεία με φρέσκο γιαούρτι, το οποίο δρα ως φυσικό καθαριστικό, αναμεμειγμένο με πλιγούρι βρώμης, μέλι και αλεσμένο καφέ, τα οποία δρουν ως ήπιο αλλά αποτελεσματικό απολεπιστικό», συνιστά η Rosie. «Η τακτική απολέπιση του δέρματος είναι η καλύτερη πρώτη στάση όταν πρόκειται για θεραπεία, καθώς και η διατήρηση του δέρματος ενυδατωμένου και μαλακού».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook