Το 11ο Γυμνάσιο, το οποίο έχει δημιουργήσει την δική του παράδοση την Ημέρα αυτή καθώς το 2017 είχε διακριθεί με πρωτότυπο βίντεο ανάμεσα σε 2.800 συμμετοχές, παρουσίασε και φέτος δράσεις, που αποσκοπούν στην κατανόηση του πλούτου και της πολυμορφίας των γλωσσών ως στοιχείων πολιτιστικής ταυτότητας και στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος για το πολιτισμικό αυτό κεφάλαιο τόσο των μαθητών του όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των τμημάτων του Σχολείου προβολή δύο ενημερωτικών βίντεο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με υποτιτλισμό από την ομάδα εργασίας. Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν επίσης και σε διαδικτυακό κουίζ καθώς και στην δημιουργία εικαστικών έργων. Παράλληλα προβλήθηκε πρωτότυπο, πολύγλωσσο βίντεο, που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή μαθητών του Σχολείου.

Η ομάδα εργασίας, που συντόνισε την δράση, αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς: Μαρία Αθανασάκη, Ευαγγελία Γιασσάκη, Αντωνία Δελλαπόρτα, Κυριακή Κυδωνιέως, Χρυσή Χουρσάν και Κλειώ Χρηστάκη με επικεφαλής την Διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου, Αντωνία Κοκοτσάκη, η οποία δήλωσε: “Στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου τόσο με εκδηλώσεις σαν την σημερινή όσο και με την υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus και etwinning στηρίζουμε την εκμάθηση γλωσσών ενώ παράλληλα τιμούμε τον πλούτο της γλωσσικής μας πολυμορφίας.”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook