Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) και Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ)» πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Η εκδήλωση, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της καρδιάς, που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, από τον Δήμο Φαιστού και το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η εκπαίδευση – επίδειξη θα πραγματοποιηθεί από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΠΤ Μοιρών ΕΕΣ συνεπικουρούμενοι από ιατρό καρδιολόγο της περιοχής μας

Η παροχή αποτελεσματικών πρώτων βοηθειών με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να προσέλθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία της υγείας του πάσχοντα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν οι πολίτες γνωρίζουν σωστά Ά βοήθειες. Το παραπάνω είναι ακόμα πιο καθοριστικό όταν το θέμα υγείας που αντιμετωπίζετε είναι καρδιολογικής φύσης που κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Γεγονός είναι ότι αρκετοί πολίτες , για διάφορους λόγους ο καθένας, αμελούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο ώστε να εκπαιδευτούν σε απλές διαδικασίες που μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες για την ζωή ενός συνανθρώπου μας, ειδικά στις μέρες μας που υπάρχει εγκατεστημένο ένα δίκτυο αρκετών Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στο Δήμο Φαιστού.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook