Επιστήμονες δημοσίευσαν ευρήματα που επιβεβαιώνουν ότι φάλαινες όρκες κυνηγούν μεγάλους λευκούς καρχαρίες. Το θαλάσσιο θηλαστικό καταγράφηκε από κάμερα να σκοτώνει ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια αρπακτικά του κόσμου.

Τα πλάνα που καταγράφηκαν από drone δείχνουν ένα κοπάδι φαλαινών δολοφόνων να κυνηγάει καρχαρίες κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης καταδίωξης στα ανοικτά του Mossel Bay της νότιας Αφρικής.

Η Alison Towner, επιστήμονας καρχαριών στην Ακαδημία Marine Dynamics στο Gansbaai της Νότιας Αφρικής και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει παρατηρηθεί λεπτομερώς ποτέ στο παρελθόν, και σίγουρα ποτέ από αέρος».

Ένα απόσπασμα από το υλικό, που τραβήχτηκε τον περασμένο Μάιο, δείχνει πέντε όρκες να κυνηγούν και να σκοτώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τρεις ακόμη καρχαρίες κατασπαράχθηκαν μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Ο Simon Elwen, ειδικός στα θαλάσσια θηλαστικά και συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Οι φάλαινες δολοφόνοι είναι εξαιρετικά έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Οι μέθοδοι ομαδικού κυνηγιού τους τις καθιστούν απίστευτα αποτελεσματικούς θηρευτές».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook