Μία εβδομάδα μετά την εξάρθρωση της συμμορίας των επικίνδυνων κακοποιών που είχαν μετατρέψει την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου σε ορμητήριό τους, το iefimerida.gr βρέθηκε στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης και συνομίλησε με κατοίκους του Ζωγράφου για τα όσα συνέβησαν εντός των χώρων του Πολυτεχνείου.

Η μαρτυρία εργαζόμενου σε επιχείρηση της περιοχής σοκάρει.

«Τη δική μας επιχείρηση την έχουν ληστέψει τα τελευταία δύο χρόνια δύο φορές και ακόμα μία μας έκλεψαν εμπόρευμα. Τη μία με όπλο. Ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και πήραν από το ταμείο 900 ευρώ και εμπορεύματα. Τη δεύτερη με μαχαίρι και αφαίρεσαν 600 ευρώ, ενώ ακόμα μία φορά έκλεψαν εμπορεύματα αξίας άνω των 200 ευρώ. Και στις τρεις περιπτώσεις μπήκαν στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης και εξαφανίστηκαν. Πηγαίναμε για μεροκάματο και φοβόμαστε για τη ζωή μας. Αυτές οι συμμορίες και κάποια από τα μέλη τους ήταν γνωστά στους φοιτητές, αλλά και στους κατοίκους του Ζωγράφου, καθώς πηγαινοέρχονταν στην Πολυτεχνειούπολη. Προσέξτε όμως, όχι όλοι. Όχι οι αρχηγοί. Αυτοί δεν εμφανίζονταν. Ήταν κρυμμένοι στο ρετιρέ της Πολυτεχνειούπολης. Αυτοί που τριγυρνούσαν και πουλούσαν ναρκωτικά ακόμα και στην πύλη Ζωγράφου ήταν οι τσιλιαδόροι και τα βαποράκια», λέει εργαζόμενος της περιοχής ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Και συνεχίζει: «Κάθε απόγευμα στον χώρο του Πανεπιστημίου παιζόταν το παιχνίδι του παραλόγου. Εμφανίζονταν αρχικά τα βαποράκια και καθόντουσαν είτε μέσα σε αυτοκίνητα σε απόσταση αναπνοής από την πύλη, είτε σε παγκάκια απέναντι από την είσοδο, είτε στα υπόγεια πάρκινγκ ακριβώς από κάτω. Οι τσιλιαδόροι παρακολουθούσαν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από την πύλη. Τσέκαραν τον κόσμο. Εάν κάποιος δεν τους άρεσε, περνούσε από έλεγχο. Είχαν τον νου τους για άνδρες της Ασφάλειας. Στη συνέχεια έφταναν οι πελάτες. Μικρά παιδιά από του Ζωγράφου αλλά και από άλλες περιοχές που είχαν πέσει στην παγίδα των ναρκωτικών. Μετά τις 7-8 το βράδυ άρχιζε και η χρήση των ναρκωτικών. Απροκάλυπτα λίγο αργότερα. Βρομούσε χασίσι σε όλη την περιοχή. Πιο μέσα σε κάτι παλιά γήπεδα μπάσκετ, πολύ κοντά στην φοιτητική εστία αλλά και στην ταράτσα της φοιτητικής εστίας γίνονταν τα ναρκοπάρτυ, με μεγάλη συμμετοχή νεαρών. Το τεράστιο πρόβλημα για την κοινωνία και την περιοχή είναι ότι αυτοί οι συμμορίτες προσέγγισαν και μικρά παιδιά που πήγαιναν με τις παρέες του, για να διασκεδάσουν και τα έμπλεξαν στα ναρκωτικά».

Οι κόντρες με άλλες συμμορίες
Τα πράγματα τον τελευταίο καιρό είχαν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Κάτοικοι του Ζωγράφου περιγράφουν περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμορίτες της Πολυτεχνειούπολης ήρθαν σε λεκτική αρχικά αντιπαράθεση και στη συνέχεια μίλησαν τα όπλα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

«Ήταν πριν από περίπου έναν μήνα», λέει στο iefimerida.gr κάτοικος της περιοχής. «Έφευγα με το αμάξι μου από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Ξαφνικά άκουσα φασαρία. Οι γνωστοί παραβατικοί που βρίσκονταν εντός της Πολυτεχνειούπολης ήταν σε έντονη αντιπαράθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι ήταν έξω από την πύλη. Σταμάτησα λίγο παρακάτω να δω τι θα γίνει. Οι τσιλιαδόροι φώναξαν και τους υπόλοιπους της συμμορίας και λίγη ώρα αργότερα άκουσα πυροβολισμούς. Φυσικά εξαφανίστηκα από το σημείο…».

«Πρέπει να μπει οριστικό τέλος»
Οι κάτοικοι του Ζωγράφου ζητούν συνεργασία μεταξύ των πρυτανικών αρχών, της Αστυνομίας αλλά και των φοιτητών ώστε να εξαφανιστούν οι εγκληματικές ομάδες από την περιοχή τους, όπως λέει πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών.

«Όλοι μας καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες μερίδας των φοιτητών για το πανεπιστημιακό άσυλο. όμως οι φοιτητές έρχονται για 5 χρόνια και φεύγουν. Η παραβατικότητα παραμένει και την βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Θα πρέπει όλοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρεθεί λύση. Ώστε και η αστυνομία να επεμβαίνει όταν είναι απαραίτητο αλλά και οι φοιτητές να μπορούν να διακινούν ελεύθερα τις ιδέες τους. Οι κάτοικοι του Ζωγράφου λέμε ναι στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά λέμε όχι στην ελεύθερη διακίνηση κακοποιών. Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook