Λίγες ώρες μετά τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN-77) στην Σούδα, ξεκίνησαν οι οργανωμένες έξοδοι των επιβαινόντων στο πλοίο.

Με πούλμαν μεταφέρονται στην πόλη των Χανίων και από την οδό Πλουμιδάκη όπου σταθμεύουν ναύτες και πλήρωμα των αεροσκαφών επισκέπτονται την πόλη των Χανίων.

Μάλιστα, μετά από συνεννόηση δήμου και τροχαίας η οδός θα μείνει κλειστή όσο γίνεται η κίνηση των πούλμαν.

Ήδη τα πρώτα λεωφορεία αποβίβασαν στα Χανιά μέλη του πληρώματος του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου.

Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της άφιξης του USS George H.W. Bush στα Χανιά μετά από έναν περίπου μήνα παραμονής στην Αδριατική θάλασσα και στο Ιόνιο πέλαγος.

Στο μεταξύ ο διοικητής του αεροπλανοφόρου Capt. Dave Pollard σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο προφίλ του πλοίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Οι ναύτες μας γνωρίζουν τη σημασία της ευθύνης μας, να εκπροσωπούμε τις οικογένειες, τις πόλεις, τα κράτη και τους συναδέλφους μας ως Πρέσβεις όπου κι αν πάμε, και ανυπομονούμε να απολαύσουμε μια επίσκεψη στο λιμάνι με τους φίλους μας στον κόλπο της Σούδας».

Στο μεταξύ στην ιστοσελίδα της ναυτικής βάσης στο Μαράθι αναρτήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου νωρίς το πρωί.

φωτο από NSA Souda base
φωτο από NSA Souda base
φωτο από NSA Souda base
φωτο από NSA Souda base

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook