Νέο ερασιτεχνικό βίντεο αποκαλύπτει ότι, ενώ είχαν ήδη αρχίσει να μπαίνουν νερά στο πλοίο, το πλήρωμα του Costa Concordia καθησύχαζε τους επιβάτες πώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Η εικόνα από βίντεο της ομάδας διάσωσης δείχνει το εσωτερικό του μισοβυθισμένου πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, που έχει γεμίσει νερά.

Το πρόσφατο βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Rainews24 την Πέμπτη. Σε αυτό μία γυναίκα μέλος του πληρώματος ακούγεται να λέει προς τους επιβάτες: «Σας παρακαλούμε να επιστρέψετε στις καμπίνες σας ή να κάνετε μία βόλτα στο σαλόνι, εάν θέλετε». Επίσης, είπε ότι το μήνυμα αυτό το μετέφερε από τον πλοίαρχο.

«Θα ελεγχθεί ένα πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα. Ολα θα πάνε καλά. Εάν θέλετε να παραμείνετε στις θέσεις σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά θα σας παρακαλούσα να επιστρέψετε στις καμπίνες σας, όπου θα είστε καθιστοί και ήρεμοι».

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120119/low/newego_LARGE_t_1101_54022692.JPG

Στο ακουστικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα την Πέμπτη, αξιωματούχος του Λιμενικού ακούγεται να ρωτά μέλος του πληρώματος για την κατάσταση που επικρατεί στο πλοίο, αφού οι επιβάτες είχαν αναφέρει ένα μεγάλο ταρακούνημα και τους είχε δοθεί εντολή να φορέσουν τα σωσίβια γιλέκα.

Ωστόσο, μία φωνή -που δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιον ανήκει- από το πλοίο απαντά: «Εχουμε μπλακ άουτ και ελέγχουμε την κατάσταση στο πλοίο»

«Χρειάζεστε βοήθεια ή θα μείνεται στην περιοχή του Τζίλιο προς στιγμήν», ρωτά ο αξιωματικός.

«Παραμένουμε στην περιοχή για να ελέγξουμε το μπλακ άου», απαντά το μέλος του πληρώματος, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην σύγκρουση.