Κάτοικοι της οδού Πιστολάκη σε επιστολή τους, δηλώνουν ότι εκείνοι κάλεσαν τον δήμο να κλαδέψει τα μεγάλα δέντρα και να καθαρίσει την περιοχή από βλάστηση που είχε γίνει επικίνδυνη για πρόκληση πυρκαγιάς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι επέκριναν τον χειρισμό του δήμου και του εργολάβου που κακώς προχώρησε στην πλήρη αφαίρεση δέντρων. Καυτηριάζουν τέλος το “όψιμο” όπως λένε ενδιαφέρον της Ομάδας “Περιβάλλον Καλαθά”.

Αναλυτικά η επιστολή κατοίκων έχει ως εξής:

«Με αφορμή πρόσφατη καταγγελία ομάδας “Περιβάλλον Καλαθά” εμείς οι κάτοικοι της οδού Πιστολακη στον Καλάθα [τα στοιχειά μας βρίσκονται σε επιστολή από τον παρελθόντα Μάιο στον δήμο] πληροφορούμε εσάς αλλά και την προαναφερόμενη ομάδα ότι ζητήσαμε επιτακτικά από τους υπεύθυνους του δήμου να καθαρίσουν το ειρημένο αλσύλλιο το οποίο ουδέποτε, τουλάχιστον επί εικοσαετίας, είχε αξιωθεί δημοτικής μέριμνας αν και δημοτικός χώρος με συνέπεια η χρόνια εγκατάλειψη να έχει μεταμορφώσει τον χώρο σε εστία μόλυνσης με μεγάλο κίνδυνο έναρξης πυρκαιάς από την πληθώρα εύφλεκτων υλικών. Τελικά μετά από επίμονες προσπάθειες ο χώρος καθαρίστηκε όπως έχει.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι εμείς ζητήσαμε καθαρισμό του χώρου και κλάδεμα των μεγάλων δένδρων και σε καμία περίπτωση την αφαίρεση τους για την οποία αντιδράσαμε στον χείριστη του μηχανήματος και διαμαρτυρηθήκαμε στο δήμο.

Κρίνεται όμως σκόπιμο εδώ να στηλιτεύσουμε και την περίεργη όσο και όψιμη παρέμβαση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας δεδομένου ότι δεν είδαμε ή ακούσαμε για παρέμβασή της τόσα χρόνια ώστε να αρθεί η επικίνδυνη για φωτιά κατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο εκτός και εάν δεν το γνώριζαν ή δεν είχαν περάσει από εκεί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook