«Ταπεινωμένες» καλλονές του διαγωνισμού Miss ΗΠΑ 2022 ισχυρίζονται ότι τα καλλιστεία ήταν «στημένα» και ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού με νικήτρια τη Μις Τέξας R’Bonney Gabriel, ήταν προκαθορισμένο -ή τουλάχιστον έτσι λένε οι θεωρίες που κυκλοφορούν στο TikTok, οι οποίες υποστηρίζουν ότι καμία από τις διαγωνιζόμενες δεν είχε τη δική της «δίκαιη ευκαιρία».

Η Μις Μοντάνα, Heather Lee O’Keefe, ήταν εκείνη που, σύμφωνα με τη New York Post, έβαλε φωτιά στη φημολογία περί στημένου διαγωνισμού στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον διαγωνισμό της Δευτέρας, όταν η 28χρονη Gabriel στέφθηκε νικήτρια -γεγονός που την έκανε την πρώτη Φιλιππινέζα Αμερικανίδα που κερδίζει τον τίτλο της Μις ΗΠΑ.

Είναι, επίσης, η πρώτη Ασιάτισσα Αμερικανίδα διαγωνιζόμενη που κερδίζει τον πολιτειακό τίτλο Μις Τέξας ΗΠΑ.

Οι υποψίες ότι ο φετινός διαγωνισμός Miss ΗΠΑ ήταν στημένος

«Οι περισσότερες από τις διαγωνιζόμενες Miss ΗΠΑ αισθάνονται πολύ έντονα ότι υπήρξε ευνοιοκρατία προς τη Miss Texas USA και έχουμε τα στοιχεία για να το αποδείξουμε», υποστήριξε η O’Keefe σε ένα βίντεο στο TikTok με πάνω από 29.000 προβολές.

Η Μις Νέα Υόρκη, Heather Nunez, από την πλευρά της έγραψε στα Instagram Stories του προσωπικού της λογαριασμού ότι «ταπεινώθηκε» ενώ πίστευε ότι όλες είχαν μια «δίκαιη ευκαιρία».

«Έχω χάσει τα λόγια μου», έγραψε. «Ο τρόπος που μπήκα σε αυτά τα καλλιστεία και έδωσα την τελευταία ικμάδα της καρδιάς και της ψυχής μου… Ταπεινωθήκαμε, νομίζοντας ότι μπήκαμε σε κάτι με ίσες ευκαιρίες για όλες».

Η Nunez δήλωσε ότι «δεν είναι εδώ για να δημιουργήσει μια λυπητερή ιστορία» και είπε ότι οι άνθρωποι «δεν χρειάζεται να πιστεύουν αυτά που λέμε», ενώ συμπλήρωσε πως «Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που μιλάω είναι για να αποτρέψω μελλοντικές διαγωνιζόμενες να νιώθουν όπως εγώ». «Για όλα τα κοριτσάκια που παρακολουθούν το διαγωνισμό με τα ίδια όνειρα που είχα κι εγώ να δουλέψω σκληρά για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Αξίζετε μια δίκαιη ευκαιρία».

Οι φήμες περί στημένου διαγωνισμού οργίασαν μόλις στέφθηκε η Gabriel Miss ΗΠΑ 2022, με τις υπόλοιπες 50 γυναίκες να αποχωρούν γρήγορα από τη σκηνή, όπως φάνηκε στην τηλεοπτική μετάδοση. Συγκριτικά με τις προηγούμενες διοργανώσεις, οι διαγωνιζόμενες συνήθως παραμένουν στη σκηνή κατά τη διάρκεια των στιγμών στέψης.

Η νικήτρια που δεν ξαφνιάστηκε καθόλου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss USA (@missusa)

Ένα γεγονός που φάνηκε, επίσης, περίεργο ήταν το ότι η Μις Τέξας δεν φάνηκε να εκπλήσσεται καθόλου από τη μεγάλη της νίκη, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η O’Keefe, αφού οι περισσότερες νικήτριες της Μις ΗΠΑ σοκάρονται μόλις ακούνε το όνομά τους.

Η πρώην Miss ΗΠΑ, Jasmine Jones, υποστήριξε ότι ήταν «προφανές» ότι κάτι «δεν πήγαινε καλά» στη στιγμή της στέψης, μοιραζόμενη αποσπάσματα από προηγούμενους διαγωνισμούς και χρόνια όπου οι συναγωνίστριες σπεύδουν να συγχαρούν τη νικήτρια. Αλλά ύποπτα, αυτό δεν συνέβη φέτος, σημείωσε η ίδια.

«Ούτε μία από αυτές δεν έμεινε στη σκηνή για να τη συγχαρεί ή να τρέξει να την αγκαλιάσει», δήλωσε η Τζόουνς για τα φετινά καλλιστεία σε μια σειρά δημοσιεύσεων στο TikTok με πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές. «Στα 10 χρόνια που ασχολούμαι με τα καλλιστεία, δεν έχω δει ποτέ διαγωνιζόμενες να φεύγουν από τη σκηνή και να μην συγχαίρουν το κορίτσι που κέρδισε».

«Πιθανότατα η μοναδική Μις ΗΠΑ στην ιστορία που ολόκληρη η τάξη της αποχώρησε από τη σκηνή αμέσως μετά τη στέψη της», εξήγησε η O’Keefe στο διαδίκτυο.

Όπως διαφημίζεται στην ιστοσελίδα της Miss USA, η νικήτρια του διαγωνισμού λαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες στο MIA Plastic Surgery, το οποίο συνδέεται με το NIZUC Spa, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του θέρετρου. Όμως, όπως σημείωσε η O’Keefe, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη ζωντανή μετάδοση των καλλιστείων το βράδυ της Δευτέρας, το NIZUC Spa δημοσίευσε ένα Instagram story με την Gabriel να λαμβάνει υπηρεσίες -σημειώνοντας ότι αυτό συνέβη πριν από εννέα εβδομάδες.

Αν και δεν είναι σαφές αν σχετιζόταν με τα καλλιστεία, η O’Keefe ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι το υποτιθέμενο ταξίδι της Gabriel στο NIZUC ήταν ευνοιοκρατία, αφού της προσφέρθηκε αυτή η «εμπειρία» φαινομενικά πριν στεφθεί νικήτρια τη Δευτέρα.

«Η @MissUSA στέφθηκε πριν από λιγότερο από 24 ώρες, αλλά έχει ήδη πάρει τις διακοπές της με χορηγία στο @NIZUCResort;». «Με δουλεύετε»;, συνέχισε η Η O’Keefe στο Instagram της, «Σας έδινα το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, αλλά αυτό είναι απλά ντροπιαστικό σε αυτό το σημείο».

Η O’Keefe αναφέρθηκε, επίσης, και στην πρόεδρο του οργανισμού Miss USA, Crystle Stewart, και μοιράστηκε ένα υποτιθέμενο screenshot ενός Instagram story που δείχνει τη Stewart να φτιάχνει τα μαλλιά της Gabriel. Η Stewart διευθύνει, επίσης, την επιχείρηση προπόνησης καλλιστείων Miss Academy.

Η Gabriel, η οποία φέρεται να προπονήθηκε στην Miss Academy πριν από τη στέψη της ως Μις Τέξας, ήταν «η μόνη που πραγματικά παρουσιάστηκε στις σελίδες τους ως μία από τις πελάτισσές τους», ισχυρίστηκε η O’Keefe, παρά το γεγονός ότι πολλές άλλες διαγωνιζόμενες συνεργάστηκαν με την ακαδημία.

«Μη μου πείτε ότι δεν το βλέπετε», είπε για την υποτιθέμενη «ευνοιοκρατία». «Δεν έχω τίποτα εναντίον της Μις Τέξας ως άτομο, πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει κερδίσει δίκαια, αλλά δυστυχώς όλο αυτό το δράμα αμαύρωσε τη νίκη της. Αλλά υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ευνοιοκρατίας για να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο».

Οι απογοητευμένες διαγωνιζόμενες με την έκβαση των καλλιστείων

Η Μις Georgia USA Holly Haynes ξαναμοιράστηκε ιστορίες στο Instagram από αρκετές συνδιαγωνιζόμενές της, όπως η Μις Kentucky USA Lizzy Neutz, η Μις New Jersey Alexandra Lakhman, η Μις Kansas USA Elyse Noe, η Μις Μασαχουσέτη Skarlet Ramirez και η Μις Virginia USA Kailee Horvath.

Η O’Keefe μοιράστηκε, επίσης, ανώνυμα στιγμιότυπα γραπτών μηνυμάτων που ισχυρίστηκε ότι προέρχονταν από την ομαδική συνομιλία των Miss USA, όπου οι συνδιαγωνιζόμενες μοιράζονταν την απογοήτευση και τον αποτροπιασμό τους για ένα σύστημα που πιστεύουν ότι ήταν στημένο εις βάρος τους.

«Αισθάνομαι συντετριμμένη για όλα τα κοριτσάκια που παρακολουθούν τα καλλιστεία Μις ΗΠΑ με τα ίδια όνειρα που είχα κι εγώ να δουλέψω σκληρά για να βρεθώ σε αυτή τη θέση», της έγραψε μία από τις διαγωνιζόμενες. «Ταπεινωθήκαμε, πιστεύοντας ότι μπήκαμε σε κάτι με δίκαιες πιθανότητες».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook