Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου η καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου πνευμονολόγων Χανίων παρουσιάζοντας τα δεδομένα που έχουν προκύψει για ασθένειες των πνευμόνων.

Φέτος οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στις επιπτώσεις από το κάπνισμα καθώς και σε εκείνες όσων έχουν ασθενήσει με Covid 19.

Ειδικά σε ότι αφορά στην «πανδημία» του καπνίσματος επισημάνθηκε ότι οι Έλληνες παραμένουν μανιώδεις καπνιστές συγκριτικά με άλλες ευρωπαικές χώρες, ενώ ειδικά στην Κρήτη «θερίζουν» τους καπνιστές οι ασθένειες των πνευμόνων.  Όπως τονίστηκε πολύ μεγάλη είναι η προσφορά των «ιατρείων διακοπής καπνίσματος» που λειτουργούν σε νοσοκομεία.

Σε ότι αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, είναι εξακριβωμένο ότι ασθενείς με Covid 19 εμφανίζουν αναπνευστικά προβλήματα μετά την θεραπεία τους σε ποσοστό περίπου 30-40%.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η Σταματούλα Τσικρικά, πνευμονολόγος στο ΓΝΘΑ ΣΩΤΗΡΙΑ, γραμματέας της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας για θέματα καπνού και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, ο Γεώργιος Κουλαξουζίδης, χειρουργός θώρακος, διευθυντής ΕΣΥ Γ.Ν. Χανίων, η Αργυρώ Χατζηαντωνίου, πνευμονολόγος, επιμελήτρια Β’ Πνευμονολογικής Κλινικής Γ. Ν. Ρεθύμνου, ο Στυλιανός Βιττωράκης, πνευμονολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας, υπεύθυνος της ομάδας εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και ο Μιλτιάδης Μαρκάτος, πνευμονολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Π.Ε. Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook