Όλα έγιναν την περασμένη Δευτέρα. Η οικογένεια των Γερμανών, οι δύο γονείς και τα τρία παιδιά τους, 12, 10 και 3 ετών, είχαν καταλύσει σε βίλα σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου. Η βίλα ανήκει σε Άγγλο και την είχε ενοικιάσει στην οικογένεια για τις διακοπές της μέσω AirBNB.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μικρότερο από τα τρία ανήλικα, ηλικίας μόλις 3 ετών, βρέθηκε ημιλιπόθυμο στην πισίνα της βίλας το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γονείς ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές πως το παιδί, μαζί με τα αδέρφια του και τον πατέρα τους, βρίσκονταν στην πισίνα, όταν ο μπαμπάς πήγε για λίγο στην τουαλέτα, ενώ εκείνη την ώρα η μητέρα βρισκόταν σε άλλο σημείο και άπλωνε ρούχα. Επιστρέφοντας ο πατέρας, που είχε αφήσει τα τρία παιδιά στον εξωτερικό χώρο, στην πισίνα, διαπίστωσε σοκαρισμένος πως το μικρό βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις σχεδόν μέσα στην πισίνα. Το ανδρόγυνο πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί του, ενώ επί τόπου μετέβη εσπευσμένα ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε το 3χρονο αγοράκι. Σύμφωνα, πάντως, με κάποιες πληροφορίες, έγινε ΚΑΡΠΑ στο παιδί, το οποίο επανήλθε. Ακολούθως, το αγοράκι διακομίστηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν το παιδί, ωστόσο, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο άτυχος 3χρονος έχασε τη μάχη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν αφού το παιδί μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Ο 3χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη. Δυστυχώς, ο μικρός έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο, κάτι που – όπως όλα δείχνουν – προκάλεσε σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλό του.

Δυστυχώς, ο μικρός δεν τα κατάφερε και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Συγκλονισμένοι οι γονείς του παιδιού παραμένουν στην Κρήτη, ενώ διώκονται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η μεγαλύτερη όμως πληγή γι’ αυτούς δεν είναι άλλη από το χαμό του παιδιού τους.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook