Συλλαλητήριο σήμερα Σάββατο 21/1/12, στις 11πμ στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου χαιρετίζοντας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της την απεργία των εργαζομένων σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Επίσης τη Δευτέρα θα κάνουν παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ηρακλείου, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στο περιφερειακό συμβούλιο την Τρίτη

Η ανακοίνωση:

Η ΕΙΥΗ χαιρετίζει την πάλη των εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ!
Η απεργία διανύει ήδη την 6η μέρα, εναντία στα σχεδία της εργοδοσίας να επιβάλλει εργασία 2 ήμερων την εβδομάδα και μισθό 250-450 ευρώ.
Ήδη οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους είναι νικητές!
Έχουν πλάι τους την εκφρασμένη συμπαράσταση και αλληλεγγύη δεκάδων μαζικών φορέων και την καθημερινή παρουσία δεκάδων εργαζομένων από άλλους κλάδους, μαθητών και φοιτητών.
Ήδη το παράδειγμα των εργαζομένων συζητιέται και εμπνέει συναδέλφους σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν την ιδία επίθεση από την εργοδοσία.

Μέχρι σήμερα καμία προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία δεν έφερε αποτέλεσμα! Όλες οι προσπάθειες συνάντησαν την ενιαία και αποφατική στάση των εργαζομένων και του σωματείου τους!
Κάθε μέρα που παίρνει η εργοδοσία απομονώνεται περισσότερο ενώ αποδεικνύεται ότι καμία διάθεση δεν έχει να λειτουργήσει παραγωγικά την επιχείρηση. Γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Αριάδνη ΑΕΒΕ, να βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση όπως και οι 59 εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται και στον πλέον δύσπιστο ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους αυτοί που κλείνουν τις επιχειρήσεις, αλλά το συμφέρον του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία για το πως εξυπηρετείται καλύτερα το δικό του ατομικό όφελος, δηλαδή το κέρδος του.

Έτσι μόνο εκλαμβάνει η ΕΙΥΗ την σημερινή πρόταση του προέδρου τους ΔΣ της Αριάδνης ΑΕΒΕ κ.Μανωλιδακη να δεχτούν όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα την απόλυση τους με αντάλλαγμα την μισή αποζημίωση!
Απαντάμε: οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες! οι εργαζόμενοι δεν είναι αυτοί που θα κλείσουν την επιχείρηση!

Το αξιοσημείωτο είναι οτι την πρόταση προς τους εργαζόμενους έφερε ο Στ.Βοριας, γραμματέας του ΕΚΗ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ως κάλος αγγελιοφόρος της εργοδοσίας. Μάλιστα αποκαλύφτηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού καμία εξουσιοδότηση δεν είχαν αυτός και ο Σ.Βαρδακης, πρόεδρος του ΕΚΗ και επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, για διαπραγμάτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση στην οποία πήρε μέρος το ΕΚΗ έγινε στα γραφεία της ΟΕΒΕΝΗ, παρουσία του προέδρου της και του προέδρου του ΔΣ της Αριάδνη ΑΕΒΕ και αφού όλοι οι συμβαλλόμενοι είχαν φροντίσει να μείνει κρυφή και μακριά απο την ΕΙΥΗ, την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Αριαδνη ΑΕΒΕ κάθε μέρα ωριμάζει και μέσα σε αυτόν οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τους φίλους των εργατών και τους εντολοδόχους της εργοδοσίας!

Ο αγώνας συνεχίζεται με :
1) Συλλαλητήριο το Σάββατο 21/1/12, 11πμ στην πλατεία Ελευθερίας
2) Παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ηρακλείου Δευτέρα 23/1/12
3) Παράσταση στο περιφερειακό συμβούλιο Τρίτη 24/1/12.

Απαιτούμε:
– Να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αλλαγή συμβάσεων.
– Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook