«CREaTE: Ένα Βιώσιμο Μέλλον για τον Τουρισμό» ήταν το θέμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14/10) στο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά. Ο Δήμος Χανίων και η Bespoke Communications, με την καθοριστική υποστήριξη του ΕΟΤ, διοργάνωσαν το Forum που κινήθηκε σε σημαντικά ζητήματα όπως η βιωσιμότητα του τουρισμού και του τουριστικού προϊόντος αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ειδικά στην Κρήτη και εν προκειμένω, στα Χανιά, περιοχές που που κάλλιστα, με σωστή στρατηγική μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το πλάνο.

Το συνέδριο χωρίστηκε σε τρεις ενότητες:

  1. «Βιωσιμότητα και ο αντίκτυπος στην κερδοφορία των επιχειρήσεων του τουρισμού»
  2. «Χρηματοοικονομικές λύσεις & εργαλεία για την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας»
  3. «Do it like the Crete-ans: Οι καλύτερες  βιώσιμες τοπικές μελέτες περίπτωσης»

Μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης ήταν η AEGEAN.

Όπως επισήμανε μάλιστα, η Μαρίνα Σπυριδάκη Διευθύντρια Εταιρικών υποθέσεων της Aegean Airlines:

“Ο βιώσιμος τουρισμός ενδιαφέρει όλους μας και πόσο μάλλον την Aegean, που μεριμνά χρόνια τώρα για να συμβάλλει στον τουρισμό της περιοχής. Δύο θέματα κυριαρχούν, δηλαδή οι “πράσινες” μεταφορές και πόσο επιβαρύνουν το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και κυρίως τα θέματα του υπερτουρισμού. Στην Aegean έχουμε κάνει πολλά πράγματα για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τους επιβάτες μας με ποιο βιώσιμο τρόπο, αλλά και να συμβάλλουμε στο πρότυπο της τουριστικής ανάπτυξης που επιθυμεί κάθε προορισμός για τον εαυτό του”.

Για την επέκταση της τουριστικής περιόδου:

“Η επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι κάτι που επιθυμούμε όλοι και για αυτό βάζουμε συνεχώς πτήσεις. Δεν μπορούν όλες οι περιοχές να στηρίξουν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά τα Χανιά με την Κρήτη αποτελούν τέτοιους προορισμούς”, τόνισε η κ. Σπυριδάκη.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επεσήμανε:

“Γίνεται σε περίοδο που ολοκληρώνεται μια εξαιρετική σεζόν για τα Χανιά. Είχαμε ένα success story με συγκεκριμένο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Η επόμενη μέρα βέβαια έχει πολλές προκλήσεις και πολλά προβλήματα. Η βιωσιμότητα είναι ο μεγάλος μας στόχος για τον τουρισμό. Η επιμήκυνση της περίοδου του τουρισμού είναι ένας μεγάλος στόχος. Ο ΕΟΤ ανέλαβε να προβάλλει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και τον χειμώνα, αλλά επιδιώκουμε να δίνουμε κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείας και tour operators προς αυτή την κατεύθυνση. Σε λίγο καιρό θα έχουμε περισσότερα ως προς αυτό”.

Ποια είναι τα προβλήματα που θα εστιάσει περισσότερο η κυβέρνηση σε σχέση με τον τουρισμό:

“Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το πρόβλημα των εργαζομένων στον τουρισμό. Το δεύτερο ζήτημα πώς θα συνδυάσουμε την τουριστική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική μας ευαισθησία και προστασία. Τρίτον, πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε χωρική και χρονική διάχυση του τουριστικού προϊόντος πώς δηλαδή περισσότερες περιοχές θα ωφεληθούν από τον τουρισμό για περισσότερο χρόνο”, τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Η τοποθέτηση του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη:

Η τοποθέτησης της Μαριάννας Σκυλακάκη, διευθύνοντος συμβούλου της αθηΝΕΑς

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook