Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δαπάνες και η σπατάλη του δημοσίου χρήματος για το οικονομικό έτος 2010, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μια εποχή όπου η διοίκηση της Δ.Ε.Η. έχει δώσει εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από τους κρατικούς φορείς για τη κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μπορεί η χρήση του ηλεκτρισμού να είναι απαραίτητη για την λειτουργία των υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού αλλά δεν παύουν τα ποσά να προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Η σπάταλη Βουλή

Για πολλοστή φορά η Βουλή αποδεικνύεται από τις πιο σπάταλες υπηρεσίες για τα κρατικά ταμεία και αυτό γιατί μόνο για ένα χρόνο πλήρωσε σε λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. το συνολικό ποσό του 1.151.643 ευρώ (!).

Το υπέρογκο ποσό που κατεβλήθη για τις «ηλεκτρικές» ανάγκες του κοινοβουλίου φαίνεται και από την σύγκριση που μπορεί να γίνει με την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου για το ίδιο χρονικό διάστημα πλήρωσε για ρεύμα μόλις 51.635 ευρώ. Η διαφορά… τεράστια.

Ακριβές δημόσιες υπηρεσίες

\"\"Και συνεχίζουμε με διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου που, αν μην τι άλλο, προκαλούν οι λογαριασμοί τους προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από τους καλύτερος πελάτες της Δ.Ε.Η. φαίνεται ότι είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αφού για την κατανάλωση του ρεύματος δαπάνησε μόλις 10.179.549 ευρώ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το γνωστό σε όλους Α.Σ.Ε.Π. ,για το 2010 πλήρωσε στην Δ.Ε.Η. 133.503 ευρώ. Σαν πολλά δεν είναι για δυο κτήρια;

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν και για τα ποσά που κόστισε το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελληνική Στατιστική Αρχή που εδρεύει στον Πειραιά και εποπτεύεται από τη Βουλή. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα οι συνολικοί λογαριασμοί της ΕΛΣΤΑΤ έφτασαν στις 264.710 ευρώ.

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να βγάζει εγκυκλίους για έκτακτους φόρους και εισφορές αλλά ταυτόχρονα δεν φέρεται να κάνει σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Οι υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών στοίχισαν στους έλληνες πολίτες 5.799.247 ευρώ. Χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα σώματα ασφαλείας

Η Ελληνική Αστυνομία, η οποία να θυμίσουμε ότι ξόδεψε για το ίδιο έτος (2010) περίπου 12,5 εκ. ευρώ\"\" σε σταθερά τηλέφωνα, αποδείχθηκε καλός πελάτης της Δ.Ε.Η. ξοδεύοντας για ηλεκτρικό ρεύμα ποσό που αγγίζει τα 4.942.892 ευρώ.

Ενώ το μπιλιετάκι για το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν κάπως πιο φθηνό αφού οι συνολικοί λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. ανήλθαν στο 1.377.666 ευρώ.

Οι συνολικοί λογαριασμοί για τις υπηρεσίες που ανήκουν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 19.425.852 ευρώ, ενώ οι Υπηρεσίες Πολεμικής Αεροπορίας ξόδεψαν για το ρεύμα σχεδόν τα μισά από το Γ.Ε.Σ., καθώς το ποσό ανήλθες στα 9.206.040 ευρώ.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθούν και οι δαπάνες που είχε και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Το επιτελείο και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτό, «πλήρωσαν» 8.557.418 ευρώ

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook