Την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέφεραν θέμα κατώτατων μισθών καθώς και 13ου – 14ου μισθού επισημαίνοντας όμως πως η τελική τους στάση θα καθοριστεί μετά το τέλος του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

«Οι νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που θέτει η τρόικα αποτελούν παλιές και νέες αξιώσεις των βιομηχάνων. Στη λήψη αυτών των μέτρων έχουν συμφωνήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τώρα χρησιμοποιούν τον στημένο \’κοινωνικό διάλογο\’ για να τη δικαιολογήσουν. Η εργατική τάξη πρέπει να γίνει μια γροθιά απέναντι στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ. Η ταξική πάλη έχει θυσίες, η ταξική υποταγή οδηγεί στην εξαθλίωση» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Τα σχέδια κυβέρνησης-τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δεν νομιμοποιούνται από κανέναν υποτιθέμενο \’κοινωνικό διάλογο\’ και από καμία κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας. Ο λαός απαιτεί την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας που μοναδικός της στόχος είναι η βίαιη επιβολή των δυνάμεων του κεφαλαίου στους εργαζομένους.

Εμπόδιο στα σχέδιά τους πρέπει να σταθεί ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων, η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου στη βάση της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, της ανάπτυξης, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook