Για όλους και για όλα μίλησε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ο οποίος σήμερα μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με την σύζυγό του και παρέθεσε μια συνέντευξη Τύπου «ποταμό» αναφερόμενος στον κινηματογράφο και όχι μόνο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο διάσημος σκηνοθέτης στα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που εκπονούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά όπως μαθαίνουν να γράφουν θα πρέπει να μάθουν και πως γίνεται μια ταινία. Θα πρέπει να μάθουν ότι κινηματογράφος δεν είναι μόνο δύο ώρες χαμόγελα. Αλλά ο κινηματογράφος είναι καθρέφτης της ζωής»,

Επίσης τόνισε την σημασία των φεστιβάλ κινηματογράφου για όλου ςόσοι αγαπούν την 7η τέχνη, ενώ στην διάρκεια της συνέντευξης έγιναν και αναφορές σε πολιτικά θέματα.

Ο Κώστας Γαβράς δήλωσε αντίθετος στην πανεπιστημιακή αστυνομία. «Είναι τελείως απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να το ανεχτούμε».

Επίσης ερωτώμενος για τον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε την αγωνία του για το σύνολο της Ευρώπης αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι μια καταστροφή και απειλεί την ίδια την ενότητα της Ευρώπης»

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και από τις 18:00, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τον τιμώμενο φιλοξενούμενο του φεστιβάλ κινηματογράφου, τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά με παράλληλη προβολή της ταινίας του «ΑΜΗΝ».

Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξη του Κώστα Γαβρά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook